Klänningar visas mystiskt i övergiven Gary motell

Klänningar visas mystiskt i övergiven Gary motell

Klänningar plötsligt uppträdde mystiskt en morgon på Gå Ner ett Kilo I Veckan andra våningen i ett övergiven motell på Dunes Highway i Gary.

Många passande bilister undrade hur klänningarna stod uppe och om det var en Halloween prank. Några onlinekommentatorer sa att klänningarna såg kusliga hängande i rummets tomma skal och spekulerade om det var ett försök att locka hemlösa kvinnor till sina dödsfall eller ett uttalande om sexhandeln som någonsin har ägt rum vid ett motell som var länge sedan övergiven, som tusentals andra byggnader i den en gång välmående stålstaden. 12/20, som senast kallades Interstate Motor Inn. Motellet vid 3690 E. Dunes Highway mellan Gary centrum Gå Ner ett Kilo I Veckan och stadens lakefront Miller kvarter stängdes för gott någon gång under 1990-talet och har sedan blivit en grymt skinka av sitt tidigare själv, med varje rum avskalat till en tom, skobox som betongram.

‘Rummen krävde uppmärksamhet,’ sa Taylor, som äger Painted Board Studio på Lake Street och är också en TV-skådespelerska. ‘De’ är små lådor som behöver något. Jag har tittat på den byggnaden i flera år. Vi pratade om att dra en prank och sätta upp Halloween spöken bara för skojs skull. Men vi blev plötsligt överväldigade med sorg när vi tänkte på vad det brukade vara, hur många som stannade och spelade där , och hur många som arbetade där. Allt som lämnades var tomma minnen. ‘

Taylor och Weiss, en målare, skulptör och konstlärare på Wirt Emerson Visual and Performing Arts High Ability Academy, diskuterade tanken och tyckte att det kan vara mer effektivt och dramatiskt att använda kläder för att avbilda spöken än vita lakan. De pratade om att kläderna kunde fyllas ut för att få dem att se ut som människor eller till och med hänga dockor eller mannequins, men bestämde sig för att helt enkelt sätta klänningar eller kostymer i varje rum.

‘Vi ville ha det på kvällskläder, för att det skulle vara fint,’ sa Taylor.

De testade på olika sätt att hänga kläderna från hushållet med tvätten i sitt hus, så det skulle inte flyga bort från bältesarna i de hårda semi utomhusförhållandena. Sedan gick de ut tidigt på en söndagsmorgon när de tänkte att få människor skulle vara ute och avskedade förvaringsbutiker formella klänningar, många i barnens storlekar, från taken i de lediga skalen av alla 28 rum på andra våningen i den gamla Interstate Motor Inn.

‘Det tog tydligt mycket arbete, säger Miller Business Association president George Rogge. ‘Mycket ansträngning. Det är ganska konstigt.’

Fastigheten var en gång belägen som en potentiell plats för en South Shore Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Line tågstation och senare som en loppmarknad, men ingen har pratat om att ombygga det på minst några år, kanske på grund av den höga kostnaden för fastigheten, sade Rogge . Motellet en gång hade en restaurang, bar och pool, men har delvis rivits och plockats ren av scrappers.

Allt som finns kvar är en L-formad tvåhögsbyggnad med ihåliga rutor där rummen brukade vara. Ogräs i det vindväxta partiet når midjan högt.

‘Vi var båda i dumpningarna och tyckte att Motellet ser ut som deprimerat som vi känner,’ sa Weiss. ‘Det var som slöseri med rymden, det kan vara lägenheter eller bostäder eller billiga bostäder för hemlösa. Vi ville få det att se bättre ut. Det är bara ett dumt litet projekt.’

Konstprojektet har sina beundrare.

Miller bosatta och Calumet Artist Residency Sekreterare Sam Love sa att han ‘tyckte om det.’

‘Den vita byxan såg ut som om det gick i brisen när jag först såg den den andra dagen,’ sa han. ‘Så god användning av något fult, meningslöst utrymme.’

Taylor sa att de hoppades uppmärksamma Garys lediga byggnader och få folk att titta på dem i ett nytt ljus.

‘Vi kan passera något så ofta slutar vi titta på det,’ sa hon. ‘Det blir en del av landskapet. Vi vill att folk ska vara medvetna om byggnaden, vara nyfiken och undra varför klänningarna är där. Varför låter vi övergivna byggnader bara sitta där? Varför tar vi inte ner dem eller returnerar dem till viss användning. ‘

Weiss sa att de inspirerades delvis av skulpturer av orange metal ‘Man in the City’ som har slagit runt på hustak över Detroit.

‘Det finns mycket offentlig konst i Detroit. Det är verkligen en återkommande, ‘sa hon. ‘Jag’ traipsed runt övergivna byggnader i Gary och tänkte på att dekorera rummen. Vi pratade i månader och månader om vad vi kunde göra med dessa rum. Vi klär oss på motellet. Det är bara nyckfullt, dumt och meningslöst. ‘

Weiss, som har utställt målningar, teckningar och fågelskulpturer på gallerier som galleriet i Lake Street i Miller och Paul Henry i Hammond, uppfann baksidor för varje klädsel medan de fäst dem i taket i de lediga rummen.

‘Jag gjorde upp historier som detta var en liten tjej och det här är en hel familj som höjer dessa två barn’, sa hon.

De var tvungna att fästa några klänningar senare den dagen efter att en stor regnskur svepte igenom och knackade många ner. Men limet som de har använt har visat sig varaktigt och håller klänningarna på plats trots starka vindar som piskar genom tunneln som husk.

Weiss sa att projektet var främst för whimsy och roligt, men hade en seriös avsikt.

‘Vi vill få folk att märka och titta på den här byggnaden och tänka på vad ett sorgligt slöseri det är’, sa hon. ‘Vi måste märka de saker vi inte ser längre. I stället för att ignorera det, borde vi göra något. ‘