Klimatförändring

Klimatförändring

Jordklimatet förändras. 2001 2010 var det varmaste decenniet på rekord sedan 1880 och årtionden 1991 2000 var den näst varmaste (FN 2011). Från 1906 till 2005 har temperaturen ökat i genomsnitt 0,74 per år. Korrelerat med denna uppvärmning har vi sett Gå Ner ett Kilo I Veckan havsnivåhöjning, minskningar av snö och isskydd och ökad förekomst av extrema väderhändelser (IPCC 2007). Stern-granskningen om klimatförändringar rapporterar att 200 miljoner människor kanske blivit permanent förskjutna till följd av stigande havsnivåer, ökade översvämningar och torka (Stern 2006). Det är uppskattat att klimatförändringen sedan 1970-talet har varit ansvarig för över 150 000 dödsfall varje år (McMichael et al. 2004). En ökning av den globala temperaturen kan enkelt fördubbla den här siffran (Patz et al. 2005). De främsta drivkrafterna för klimatförändringar är variationer i atmosfärskoncentrationer av växthusgaser (växthusgaser, inklusive vattenånga, koldioxid, metan, kväveoxid och ozon) och aerosoler, samt förändringar i markdäck och solstrålning, vilka alla ändrar energibalansen i jordklimatet. Terrestriska och marina ekosystem som för närvarande kolliderar kol som fungerar som förändringar i atmosfäriska CO2-koncentrationer kan förskjuta den globala koldioxidcykeln mot årliga nettoväxlingar, vilket gör att dessa ekosystem in i Koncentrationer av andra växthusgaser, inklusive CH4 och N2O, som har liknande effekter, har också ökat markant som ett resultat av mänskliga aktiviteter. Fortsatt växthusgasutsläpp vid eller över nuvarande nivåer kommer att orsaka ytterligare uppvärmning och inducera globala klimatförändringar under det 21: a århundradet, troligen större än vad som observerades under 1900-talet (IPCC 2007). IPCC (2007) förutspår att de genomsnittliga globala temperaturerna sannolikt kommer att stiga mellan 1,1 och 6,4 (bästa uppskattningar på 1,8 till 4 över 1990-nivåer i slutet av 2000-talet beroende på våra framtida växthusgasutsläpp. Prognostiserade förändringar i det tidsmässiga och rumsliga Förändringar i utfällningen kommer att se nuvarande lokala mönster förvärras. Sådana förändringar skulle ha djupa negativa konsekvenser för biologisk mångfald och tillhörande ekosystemtjänster, av vilka några beskrivs i kapitel 7. Kyotoprotokollet, en del av UNFCCC, fastställer bindande mål för 37 industriländer och Europeiska unionen för att minska sina utsläpp av växthusgaser (UNFCCC 2011). Detta avtal kommer att förlängas till minst 2017. För att ersätta det kom 194 länder vid FN: s klimatkonferens i Durban i november 2011 överens om att utveckla en rättsligt bindande mekanism senast 2015 , att träda i kraft 2020. Utsläppen under 2008 var 38% högre än 1990, totalt 30,1 miljarder ton koldioxid har emitterats sedan denna bas linjeår (FN 2011). En ökning över 2 3 är sannolikt att utlösa väsentliga förändringar i ekosystemens struktur och deras förmåga att fungera (IPCC 2007) (ytterligare detaljer ges i kapitel 7). Emissionsreduktionsbeloppen från deltagarländerna vid partskonferensen i Cancun under 2010 skulle emellertid fortfarande leda till en global temperaturökning med 2100, minst 3,9 (Klimat Interaktiv 2011). Det är troligen att utmana realiseringen av en hållbar utveckling, inklusive millennieutvecklingsmålen, genom att minska de sårbara människornas försörjnings tillgångar och genom att påverka naturresurserna. KapitalstudierMedborgarförlust: Lohachara Island, en gång hemma till 10 000 personer, har ledde till stigande havsnivåer. År 2007 evakuerades invånare i Papua Nya Guinea Cateretöarna till närliggande Bourgainville. Båda dessa var migreringar medan hotade östater som Tuvalu, Kiribati, Marshallöarna och Maldiverna kommer att kräva ett annat tillvägagångssätt. Utöver frågan om flyktingar väcker detta frågor om tillgång till och nytta av marina resurser (Rayfuse 2009) .Phenologiskt svar: En omfattande översyn av fenologiska register, från 21 europeiska länder som spände över 1971 2000, visade påvisande bevis på att alltmer tidigt kommer våren och sommar, och att de biologiska svaren som ligger till grund för detta resultat utan tvekan är kopplade till Gå Ner I Vikt På En Vecka observerade temperaturtrender. Dessa svar uppvisades av ett brett spektrum av taxa, omfattande 542 växter och 19 djurarter (Menzel et al. 2006). Nyckelfrågor: Vilka förändringar i klimatmönster förväntas i din del av världen inom de närmaste 50 åren? Medlemmar i ditt samhälle uppfattar hotet om klimatförändringar? Hur förväntar de sig att deras liv och försörjning påverkas? Nyckelverktyg: Klimatinteraktiv resultattavla Används simuleringsmodeller för att beräkna de långsiktiga klimatpåverkan av förslag som behandlas i UNFCCC-processen. C-vägar Beslutsfattareorienterad simulering som hjälper användarna att förstå de långsiktiga klimatpåverkan av scenarier för att minska utsläppen av växthusgaser. Tyndall Center for Climate Change Research Inkluderar den senaste forskningen, podcaster och nyheter om klimatforskning. WorldClim En uppsättning globala klimatdatagaller med en rumslig upplösning av en kvadratkilometer. De kan användas för kartläggning och rumslig modellering i en GIS eller andra datorprogram. World Meteorological Organization Giver generella klimatprognoser med regionala mönster. World Resource Institute Klimatanalysindikatorverktyg (CAIT) Ett informations- och analysverktyg som tillhandahåller data om växthusgasutsläpp, sänkor, källor och andra indikatorer. Knappreferenser: Klimatinteraktiva, 2011. Klimatresultattavlan. [online] Tillgänglig på: [Tillträdd 01 december 2011]. IPCC, 2007. Klimatförändring Gå Ner I Vikt På En Vecka 2007: Syntesrapport. 2004. Global klimatförändring. I: Ezzati, M., Lopez, A., Rodgers, A. Jämförande kvantifiering av hälsorisker: global och regional sjukdomsbördan som kan hänföras till utvalda större riskfaktorer. Genève: Världshälsoorganisationen, s.1543 A. och Briede, A., 2006. Europeiskt fenologiskt svar på klimatförändringar matchar uppvärmningsmönstret. Glob. (red.)]. IPCC, Genève, Schweiz, 104 pp.Stern, N., 2006. Stern Review på klimatförändringens ekonomi. UK Government Economic Service, London.Patz, J.A., Campbell Lendrum, D., Holloway, T. och Foley, J. A., 2005. Påverkan av regionala klimatförändringar på människors hälsa. Nature, 438 (7066), pp.310 317.Rayfuse, R., 2009. W (h) ither Tuvalu? Internationell rätt och försvinnande stater. University of New South Wales Juridiska fakulteten Forskningsserie. University of New South Wales Juridiska fakulteten Forskningsserie. Arbetspapper 9.