Klippor väger alternativ för expansion

Klippor väger alternativ för expansion

Cleveland Cliffs VD Lourenco Goncalves talar i morse på företags frukost på Holiday Inn i Marquette. för en komplett historia om vad Goncalves hade att säga, se Lördagens Mining Journal. (Journalfoto av Corey Kelly)

UTFÖRING En föreslagen Cleveland Cliffs, Inc.-expansion i sin gruvverksamhet kan innebära goda saker för Marquette County och Empire Mine.

Empire fungerar inte, men Empire är inte död, vi kan ta tillbaka verksamheten tillbaka från ledigt, närhelst vi väljer att Gå Ner ett Kilo I Veckan göra det, berättade Cleveland Cliffs Inc., VD Lourenco Goncalves, om cirka 100 samhällsledare på Cliffs årliga delstat för gemenskapens frukost på fredagen.

Han sa att beslutet om vilket tillstånd att expandera i Michigan eller Minnesota skulle sannolikt ske före årets slut.

Michigan visar att de har en beslutsamhet, en enhetlig lösning bakom Cliffs växande gruvdrift här, sade Goncalves. kommer att vara här, för att jag inte känner att jag har den typen av stöd i Minnesota, och det är mycket viktigare för mig än bara dollar.

Företaget har förvärvat mer än hälften av den tillgängliga marken för en potentiell gruvdrift på en plats i Nashwauk, Minnesota, menade Gå Ner I Vikt Snabbt Goncalves, men skulle behöva hyra resten av landet från Gå Ner ett Kilo I Veckan staten.

Nashwauk-gruvoperationen skulle vara det mindre alternativet eftersom malmen ligger närmare ytan än vid Empire-mynten, sade Goncalves, vilket skulle kräva att en betydande mängd överbelastning eller sten eller jord överstiger mineralförrådet skulle avlägsnas.

kan fungera mycket snabbare, sade Goncalves om alternativet Empire Mine, det kostar mycket mer pengar.

Goncalves sa att Tilden-minen borde vara i drift i årtionden, oavsett var Cliffs beslutar att expandera.

Tilden Mine har ett långt liv framför mig, sade Goncalves. Vi är i bra form med Tilden, och vi kommer att producera på Tilden oavsett vad för minst de närmaste 30 åren. hela historien, leta efter lördagsutgåva av The Mining Journal.