Kmart att stänga hundratals butiker 2017

Kmart att stänga hundratals butiker 2017

Av de flesta konton var det en stark semesterperiod för amerikanska detaljister. Konsumenternas förtroende har ökat, tack vare låg arbetslöshet och Bump pushing stocks skyward, och analytiker projicerade semesterutgifter skulle stiga upp till 10% jämfört med säsongen 2015.

Men inte alla delar av detaljhandeln gick bra. Det verkar faktiskt ha varit en ganska hemsk säsong för det enda segmentet som dominerade semestershopping: varuhus.

Den här veckan namngav Macy 68 platser runt om i landet det kommer att stängas, av planerade 100 butiks stängningar inom den närmaste framtiden. (Bläddra ner för att se hela listan över Macy-butiker). Några 10 000 anställda kommer också att klippas. Rival Kohl erbjöd några lika dystra meddelanden och berättade för investerare på onsdagen att jämförbara butiksförsäljningar minskade med 2,1% i november och december jämfört med samma period 2015.

Samma dag meddelade Sears att 78 mer Kmart-butiker och 26 flaggskeppsbutiker skulle stänga under våren. Företaget, förståeligt fastgjort för kontanter, gick också med på att sälja det ikoniska Craftsman-varumärket till Black Decker för 900 miljoner dollar.

Aktiekurserna för de flesta varuhus har kraterat. Penney glidde också, om än i mindre utsträckning.

Medan alarmerande, bör den dramatiska nedgången i America varuhus inte komma som någon överraskning. Penney, Sears och Macy stängde vänster och höger.

Om något skulle stormarknadernas kamp under 2016-helgdagarna tjäna mestadels för att förstärka idén om att det inte finns någon magisk formel som traditionella återförsäljare kan använda för att vända trender som har gått under år. Konsumenterna har ökat stadigt mer bekvämt och gör de flesta av sina inköp på nätet, och de förväntar sig låga priser, djupa rabatter och ett stort utbud av snabbt växande varor som undergräver den klassiska, långsamma varuhusmodellen.

Det är ingen hemlighet där shoppare vänder istället för varuhus. Amerikanska konsumenter spenderade rekordhögt 91,7 miljarder dollar online under semesterperioden, en ökning med 11% Går Man Ner I Vikt jämfört med 2015. Amazon, världens största e-handel, dominerade säsongen och står för nästan 40% av alla onlineinköp under vissa toppperioder.

Tidigare kunde stormarknaderna förlita sig på sista minuten semester shoppers att öka affärer som 25 december växte närmare. Men e-återförsäljare och frakttjänster har blivit mycket bättre på att hantera sista minuten-order, sippra bort även de spenderare. Enligt National Retail Federation sa 52% av kunderna att de gör sina sista minuten-inköp på nätet, jämfört med 42% som heter varuhus och 27% som sa att de fokuserar sista minuten-ansträngningar på rabatterade butiker.

Tala om rabatterade butiker, de också gynnar som shoppare eschew varuhus. Den så kallade effekten kan orsaka att hundratals detaljhandeln stängs. Maxx och Marshalls verkar vara immun mot effekten, liksom lågprisade, snabba modekläder som H Forever 21 och Zara. De har alla blomstrat, direkt på bekostnad av deras högre prissatta varuhus motsvarigheter.

Stora, tegel- och murbruksbaserade återförsäljare har försökt komma överens med det växlande shoppinglandet i åratal. Men på grundval av hur de gick under 2016-helgdagarna, och hur de börjar 2017, är varuhus i synnerhet fortfarande ingenstans i närheten av hur man trivs nuförtiden. Som Marshal Cohen, analytiker för NPD Group, förklarade Investor Business Daily om 2017, att bli ett övergångsår och ett år för reckoning och ett år för uppvaknande för återförsäljare.

Under tiden: Om du undrar om din lokala Macy butik är bland Går Man Ner I Vikt Ner I Vikt Snabbt Piller de stänger, här en fullständig lista. (De är listade alfabetiskt, enligt stat.)

Laurel Plaza, North Hollywood, CA

Ala Moana Jewel Gallery, Honolulu, HI

Valley Fair, West Valley City, UT

2017 Time Inc. Användning av denna webbplats utgör godkännande av våra användarvillkor och sekretesspolicy (dina personuppgifter i Kalifornien).