Kocken Kendall ger bra mat och ändras till Middleton Hall

Kocken Kendall ger bra mat och ändras till Middleton Hall

Middleton Hall on Renner Road är under den nya ledningen av kocken Kendall Selby och Marlene Smith, vilket ger förändring till trerums bankettanläggningen i Waldorf.

Middleton Hall fungerar som en plats för bröllopsmottagningar, födelsedagsfester, årsdagsfester, företagsevenemang och andra speciella tillfällen. Hallen erbjuder även rumsuthyrning, restaurangservice på plats och öppnar onsdagskvällar som fullservice restaurang. Han gick till jobbet som kock för ett hotell i New Jersey, sedan avancerade till sous kock för New Jersey State Bar Association. Därifrån sade Selby att hans karriär tog fart.

‘Jag lagade mat för domare, advokater, senatorer från hela landet, eller över hela delstaten,’ sa han. ‘Det bara svampade in i stora. Sedan började jag köra företag, hotell. Det gick bara från en sak till nästa. Den fortsatte bara att växa.’

Selby lämnade sin Gå Ner ett Kilo I Veckan ställning som sous chef för att arbeta som chef för en stor bankettanläggning i New Jersey. Det var under den tiden som Selby sa att han reste till Afrika och kokades för tjänstemän i olika länder.

‘Jag kokade för några mycket viktiga människor’, sa han. ‘Inte många kan Gå Ner ett Kilo I Veckan säga att de har kokat för presidenter. [Jag kokade för] Gambias president i Västafrika, som anslöt mig till ambassadörer från alla de olika länderna.’

Smith hanterar verksamheten vid Middleton Hall och sa att hon anställde Selby i september förra året med styrelsens godkännande.

Han har gjort det här stället upp och ner. Han har gjort fantastiska saker här, sade Smith. ‘Vi gör ett fenomenalt lag för att vi bara har gjort en kort stund, vi har gjort mycket här.’

I sin nya roll som hallens chefschef sa Selby att han ser ut att kombinera sin tidigare arbetslivserfarenhet med sin framtida vision att förvandla hallen till en plats för banketter, god mat och underhållning i södra Maryland.

Hallen erbjuder tre bankettrum som sträcker sig i sittplatser upp till 250 gäster, beroende på behovet av ett tillfälle.

Hallen erbjuder också av Gå Ner I Vikt Snabbt Piller plats, samt på plats, cateringtjänster för semesterfester och speciella evenemang. Kunderna kan begära matleverans och sätta upp, leverera och släppa, eller kan hämta mat i hallen.

‘Jag gör julpartier för alla Walmarts. Allt här ute har det aldrig blivit gjort förut,’ sa Selby.

‘Det vi försöker göra är att skapa en trevlig miljö för kärlek, familj’, sa han. ‘Att återuppta en eld, hämta saker och ting, bygga upp en relation är de saker som jag är intresserad av i samhället att jag bo i.’

Evenemanget är planerat att innehålla en förändrad rad av lokala musiker och underhållning, samt en föränderlig meny med överkomligt bra mat.

‘Mitt högsta pris [menyalternativ] är pan seared chilenska havsabborre på $ 34,’ sa Selby. ‘Vår 12 ounce ribeye, på 32 dollar, skulle jag klara upp mot alla de bästa steakhusen i området.’

Selby sa att hittills ser datumnatt att vara en framgång med lokalsamhället.

‘Parkeringen börjar bli full 5: 30 de kommer igen,’ sa han. ‘De bokar bokningar online på Eventbrite.’

Gregory Sutherlin i Waldorf äger ett evenemangstjänstföretag och sa att han har jobbat med Selby för att hjälpa till med att uppdatera hallen.

‘Middleton Hall har gått igenom en slags omvandling som jag trodde var nödvändigt,’ sa Sutherlin. ‘Det är en av de saker där det är ett trevligt fartyg som har en trevlig plats, men det behövde bara en viss touch. Jag tror med tillkomsten av den nya menyn, kocken tar med sig den fantastiska maten som han har, det ‘s verkligen stoked mycket intresse för vad som händer.’

Selby sa att de förändringar som görs gör skillnad för verksamheten.

‘Jag har bara varit här ett år, jag har vridit den här verksamheten,’ sa han. ‘Jag kan säga att jag är aldrig hemma, jag är alltid här. Sju dagar i veckan.’

Fler evenemang finns i verk för Middleton Hall, inklusive början på söndagsbrunchen i början av 2018.

‘Vi’ kommer att göra en söndagsbrunch den andra veckan i januari. Min söndagsbrunch, jag vill erbjuda allt, sade Selby. ‘Filet Benedict, jag vill göra Hummer Benedict. Jag vill göra beställning, men jag vill också ha buffé. Så, du kan fortfarande göra något om du vill ha en särskild ordning på något. ‘

Han sa att han också planerar att göra fler uppgraderingar till hallen och ser fram emot framtidsutsikterna.

‘Vi’ gör oss redo för att uppgradera klagomål, inomhus, utomhus. Vi vill att detta verkligen ska stå ut, säger Selby. ‘Jag vill säga att mitt mål här är att vara Charles Countys främsta bankettanläggning.’