Kodiak väder tsunamin skrämmer

Kodiak väder tsunamin skrämmer

Tvenge fortsatte att säga att en hamnofficer och hamnmästare övervakade vattennivån när de steg och föll tisdag morgon tills tsunami varningscentralen meddelade att varningen avbröts.

‘Vi vill bara tacka alla i Kodiak, särskilt kommandocentret här,’ sade borgmästare Pat Branson. Jeremy Zidek, av Alaska Div. av Homeland Security och Emergency Management, sade tisdag morgon som skakar skador från tisdagmorgon jordbävning är osannolikt, men att gruppen har bekymmer om tsunami vågor.

‘I Kodiak har de aktiverat sina sirener,’ sade Zidek. ‘Hamnmästaren rapporterade att en våg kom in, men inte en signifikant våg.’

Minst nio samhällen har evakueringsorder på plats. Zidek sa att medan de inledande rapporterna inte visar skaka skador ännu i Alaska, bjuder han på att människor följer samhällsutfärda evakueringsvarningar. Tänk på att andra, tredje och till och med efterföljande vågor bortom det kan bli kraftfullare.

Den ursprungliga jordbävningen uppskattades initialt vara någonstans i storleksordningen 8.0 och ha ägt rum cirka 12 mil under havsnivån i Alaska-viken. Geologisk undersökning.

Enligt USGS är detta den tolfte jordbävningen under det senaste århundradet, och inom 600 kilometer från källan, att träffa en storleksordning av 7,0 eller högre. Kodiak-skakan uppstod som en följd av strejkfel där Pacific-tektoniska plattan konvergerades med den nordamerikanska plattan. Tsunami Warning System alert, sträcker sig från Attu, Alaska, till Washington British Columbia-gränsen, förblir i kraft vid denna tidpunkt. Den officiella rådgivningen för delstaten Hawaii har avbrutits. Tisdag.

Uppskattade möjliga tsunami-starttider är följande:

Kodiak, Alaska 145 AMSeward, Alaska 155 AMElfin Cove, Alaska 155 AMMSlake, Alaska 200 AMYakutat, Alaska 205 AMLangara, British Columbia 210 AMValdez, Alaska 215 AMSand Point, Alaska 220 AMCordova, Alaska 225 AMUnalaska, Alaska 240 AMHomer, Alaska Gå Ner I Vikt Snabbt 255 AMCraig, Alaska 300 AMCold Bay, Alaska 300 AMAdak, Alaska 305 AMTofino, British Columbia 340 AMShemya, Alaska 350 Gå Ner ett Kilo I Veckan AMSaint Paul, Alaska 400 AM

Om du befinner dig i dessa kustområden flyttar du inåt landet till högre mark. Särskilt om du befinner dig i ett lågt liggande område som påverkas, bör du evakuera omedelbart. Tsunami-varningar innebär att en tsunami som kan innefatta en hel serie vågor som är farlig många timmar efter den första ankomsttiden med signifikant översvämning är möjlig eller redan förekommer.

Observera att Anchorage ligger Gå Ner I Vikt Snabbt Piller utanför faroområdet hittills. Mycket av resten av Västkusten i USA, liksom Hawaii, är under en tsunaminvakt vid tidpunkten för publikationen.