Kokar du hemma eller knappast lagar mat

Kokar du hemma eller knappast lagar mat

Det är en wrap, tacksägelse görs för ett annat år. Vi åt (mycket), vi besökte, vi är tacksamma. Det är ingen hemlig tacksägelse kring mat. De flesta av oss planerade framöver. Vi pratade med vänner och familjeveckor innan vi bestämde när och var måltiden skulle konsumeras. De sista minuten planerna visste alltid var de befann sig, men de visste säkert att någon gång under semestern njöt av en traditionell måltid och mer sannolikt än inte, det var hemlagad.

Jag glömmer aldrig att laga min första kalkon alldeles själv. Under mitt andra år av college inviterade jag några vänner över till Thanksgiving middag. Det fanns inga Youtube-videor på att laga en kalkon, ingen Pinterest att stifta det bästa receptet. Jag hade ett kök, lite bakeware, och min mamma var bara ett telefonsamtal bort. I ett svagt ögonblick erbjöd min mamma att beställa mig en pizza, troligen så att hon kunde fortsätta sin egen måltid i fred. Men jag gjorde det. Jag blundrade genom måltiden prepped hemma, från början och allt visade sig vara okej. Jag var säker på att ingen lämnade min plats den dagen och sa att det var den bästa måltiden som de någonsin hade konsumerat för en massa högskola barn det var ett hemlagad måltid, och företaget var bra.

Varför är det att en händelse som Thanksgiving ger många av oss tillbaka till våra matlagningsrödor, tillbaka till måltider runt bordet och tillbaka till en samling som tidigare var en rutinmässig händelse?

Som en oberoende avancerad chef med bortskämd kock har jag glädjen att underlätta matlagningsverkstäder i folkhemmen i genomsnitt 2-3 gånger i veckan. Det finns något så kul om ett kök fullt av familj och vänner som förbereder ett recept eller två och sedan njuter av det tillsammans och delar upp erfarenheten.

Så ofta hör jag frasen don kock, och jag kommer att upptäcka att för många är det faktiskt fallet. Inte alla gillar matlagning. Jag förstår det. Men alla behöver äta. Inte matlagning betyder varken att äta eller någon annan gör matlagningen.

Vi har ett överflöd av livsmedelsbutiker och bönder marknader, tillgång till ingredienser är inte frågan. Vi tittar på kockar på TV, stift recept på Pinterest och är överväldigade av antalet matfoton och recept som våra vänner delar på Facebook. Vi äger receptböcker, receptkort och har grannar som säkert är villiga att dela den nödvändiga tesked majsstärkelse som vi saknade på vår veckovisa shoppingresa.

Matlagningsverktyg, bakverk och köksredskap är lättillgängliga i lokala butiker och online. För övrigt växer de flesta av oss och lämnar hem med en rad gadgets som säkert kommer att räcka för att förbereda en enkel måltid. Varje nygifta är begåvad med mer matlagningsprodukter än de behöver, men ändå lagar vi inte mat.

Är vi pressade, lat eller bara saknar kreativitet? Är det en budgetfråga, brist på skicklighet, en kamp att laga mat eller hantera kräsna ätare? Eller tycker vi på något sätt att maten vi lagar vann smakar lika bra som maten som skapats av experterna som lockar oss med förpackade förrätter, snabbmat eller fina middagar?

Jag är inte övertygad om att förpackad eller franchise är billigare än fräsch, eller att snabbmat är snabbare än att laga mat hemma. Jag läste en statistik som genomsnittet kanadensiska tar 23 minuter att förbereda kvällsmat. Det är inte mycket tid, men kräver inte att måltiden fryses eller boxas, för att serveras snabbt. På 23 minuter med en plan, de rätta verktygen och några ingredienser tror jag att det är friskt och friskt möjligt. Nej, kalkonmat kan inte förberedas så fort, och det handlar inte om att ha en fest varje dag, men låt tillbaka bra hemlagning. Låt kaffebordet vara för kaffe och introducera matbordet igen.

Mitt uppdrag med bortskämd kock är att uppmuntra nybörjare och krydda kockar, tiden crunched, cash strapped och un inspirerad att mata sig! Låt oss involvera familj och vänner, sitta vid bordet Gå Ner ett Kilo I Veckan och ta hem matlagning hemma som ett evenemang som vi ser fram emot, inte bara på helghelgerna, men varje dag! Kommer det att lösa världsproblemen? Troligen inte, men jag är övertygad om att det kan vara lika roligt som bra mat, lättare i fickliten, mer avkopplande än snabbmatslinjen och mycket hälsosammare.

Som någon färdighet, matlagning tar övning. Ju mer du gör desto lättare blir Gå Ner I Vikt På En Vecka det. Justera prioriteringar för att hitta tid att laga mat, gå upp 20 minuter tidigare för att ladda upp crock potten eller gå på en frysmatverkstad för att göra prep-arbetet i förväg.

Glöm Pinterest mästerverk och bilderna delas på Facebook. Stäng av TV-kockarna och kändisarna och bara laga mat! Att förbereda måltider hemma kan vara livsförändrande. Ge det ett försök och om du vill ha lite hjälp ring Gå Ner I Vikt På En Vecka din mamma eller mormor, gå på en matlagningsverkstad eller gräva ut en av de gamla familjekökböckerna från tidigare generationer. Ta med någon annan i ditt kök och dela en värdefull färdighet, sitta sedan vid bordet och njut av. Hör din familj fråga med väntan på kvällsmat? istället för för kvällsmat?