Kolligare förhållanden som kommer till W

Kolligare förhållanden som kommer till W

GRAND RAPIDS, Mich. (WOOD) Den andra januariens tjuv utvecklades som förväntat över West Michigan, men en vänd tillbaka till kallt väder ser sannolikt ut i början av februari.

Temperaturer i Grand Rapids-området den senaste veckan ensam har varit nära 10 grader högre än vanligt i en uppvärmning som täckte mycket Gå Ner ett Kilo I Veckan av nationen, särskilt i norra Plains.

De högre temperaturerna har tagit en bit av vår snowpack, men det finns fortfarande områden i Michigan där du kan njuta av vinterdäcket av vitt. Du kan hitta Meterolog Matt Kirkwood fullständiga helgen snöförhållanden rapport här.

Den senaste uppvärmningen har också påverkat Lake Michigan-isnivåerna. På synlig satellit kan vi fortfarande upptäcka en definierad ishylla på östra sidan av Lake Michigan, men endast 28 procent av de stora sjöarna är täckta vid denna tidpunkt.

En högupplöst satellitvy visar ishyllan på Lake Michigan via MODIS.

Lake Michigan istäcke är fortfarande mer utbredd än den här tiden förra året. Normalt toppar Lake Michigan isen i mars.

Det övre planetens atmosfäriska mönster förväntas svalna i slutet av nästa vecka. Gå Ner I Vikt På En Vecka Vi kommer att börja ta fredagen med höga tider som ligger under genomsnittet för början av vår kortaste månad.

Detta diagram visar iskoncentrationen på Lake Michigan jämfört med tidigare år vid denna tidpunkt.

Temperaturutsikterna från Klimatprognoscentret visar de områden som mest sannolikt Går Man Ner I Vikt kommer att uppleva förkylningen, eftersom vårt mönster förändras. Den här flipen kommer sannolikt att vara kvar för den första halvan av månaden.

Vi har redan passerat vår statistiskt kallaste årstid, som inträffar i januari. Genomsnittliga höga mellan 2 februari och 8 februari är cirka 31 grader.