Kolumner från The Berkeley Daily Planet

Kolumner från The Berkeley Daily Planet

Japan ger några exempel på positiv ålder. Det är en nationell helgdag som Gå Ner ett Kilo I Veckan heter Respect for the Aged Day. Keir hyser inte årligen för att hedra äldre. Några sociala forskare har sagt att Japan har en gerontokrati där de äldste regerar på grund av sin ålder. Det här är en överdrift, men ledarna i företag, utbildning, religion och andra institutioner tenderar att vara äldre. Inklusive valda tjänstemän.

En nationalferie sedan 1966 hålls respekt för den gamla dagen på en måndag i september. På grund av det lyckliga måndagssystemet har Happ Male Seido ändringar av japansk lag flyttat ett antal nationella helgdagar till måndagar, vilket skapar tre dagars helger för dem som har fem dagars arbetsveckor. 90 363).

I en 1985-publikation förklarade en amerikansk gerontolog att de flesta äldre i Japan respekterades och hedrade på grund av sin ålder. speciella platser reserverade för äldre på bussar och tåg. Detta är inte ovanligt utomlands, även om graden av verkställighet helt säkert varierar!

Respekt för den gamla dagen är också ett sätt att hedra livslängd. Japanska har alltid varit några av de längsta levande. Men det här förändras också, eftersom fler och fler människor lägger till kött och andra västerländska livsmedel till sina dieter. Stadsliv kan minska livslängden på grund av förorening och stress. Eftersom Japans samhälls åldrar och vårdhem blir mer populära kan det vara så gammalt att vara gammal.

Japans respekt för den gamla dagen är allvarligare än Förenta staternas ‘farföräldrar’ -dag. Omgivna volontärer distribuerar gratis bento-boxade luncher till äldre människor. Mindre byar håller keirokai-shower i vilka unga och skolbarn förbereder danser och sånger för en speciell ceremonin. Deltagarna behandlas till lunch, te och sötsaker. På vissa ställen användes keirokai ceremoni för 60 år och äldre men med så många personer över 60 år är kvalificeringsåldern nu 65 år. Keirokai firas också i delar av Kanada och USA.

När japanerna blir äldre och äldre förändras traditionerna; respekt och ära för äldre personer har avtagit som kulturen har blivit mer westernized. Den gradvisa driften från Japans en gång tätt knutna samhällsobligationer resulterar i ökad isolering. Men det finns en djupt sittande motvilja att störa andras liv, även de som bor i närheten. Ensam äldre är ett akut socialt problem. Reporter Yuko Takeo har beskrev behovet av att Japan förhindrar att äldre dör ensamma. (Reuters den 3 augusti 2011) Förra året bodde 4,6 miljoner äldre ensam i Japan, mellan 2003 och 2010 ökade antalet döda i hemmet 61 procent , från 1,364 till 2,194, enligt presidiet för social välfärd och folkhälsa i Tokyo.

Grymhet har växt mot äldre makt och mot uppgiften att ta hand om oförskämda föräldrar, som i Japan, som överallt, till stor del är tilldelade kvinnor. De flesta män gör begränsade bidrag till familjeomsorgen. Övningen av att bo i utökade familjer, där äldre medlemmar bryr sig om barn, är mindre och mindre vanligt. Bekymret för de äldres välfärd har kommit i framkant efter tsunamin och jordbävningar. Enligt de senaste demografiska uppgifterna (juni 2011) är nästan en fjärdedel av japanska 65 år. Den demografiska obalansen mellan den aktiva och inaktiva befolkningen minskas inte av invandring, som från och med 2008 var nära noll. National Council on Aging rapporterar att miljontals seniorer kämpar för att hitta ett sätt att komma till läkares ‘möten, mataffären och deras lokala seniorcenter. Mer än hälften av alla icke-förare i åldern 65 år är kvar hemma eftersom de saknar transportmöjligheter . 21% av personer i åldern 65 år kör inte, det numret ökar till 40% bland spanska, afroamerikanska och asiatiska seniorer.

CalPERS (California Public Employees Retirement System) har granskat 2.250 pensionsavgifter och bestämt att 329, inklusive de tidigare Bell-tjänstemännen Robert Rizzo och Angela Spaccia, måste sänkas.

Nittioåtta år gamla Sensei Keiko Fukudaof San Francisco har blivit den första kvinnan som tjänar ett 10-graders svart bälte Gå Ner I Vikt Snabbt i judo. Endast tre andra (alla män som lever i Japan) har den här kampsportens högsta ranking.

MÄR DIN KALENDER: augusti och september 2011. Var säker på att bekräfta.

Läsare är välkomna att dela via e-mail nyheter om framtida händelser som kan intressera boomers och seniorer. Dagstidningar, fria och Bay Area-händelser föredragna. Äldre Vuxen Kosher Lunch. Jewish Community Center of East Bay. 1414 Walnut Street, Berkeley; 5811 Racine Street, Oakland. $ 7 pensionärer, $ 10 General. (510) 848 0237. 12 Middag Parkinsons Yoga Konst av Flyttning. JCC East Bay Oakland Branch, 5811 Racine Street (58th Telegraph). BerkeleyCommission on Aging. South Berkeley Senior Center. (510) 981 5170. Ring för att bekräfta 510) 981 5178. Hyresvärd / Hyresgästrådgivning. Central Berkeley Public Library. 2090 Kittredge. (510) 981 6100. Även 17 september. Mastick Senior Center. 1155 Santa Clara Avenue, Alameda. (510) 747 7510. Översikt över omvända hypotekslån . ECHO ideella rådgivningsorganisation presentation. Berkeley Public Library, Central. Te och Cookies. En Gå Ner I Vikt På En Vecka bokklubb för personer som vill dela böckerna som de har läst. (510) 981 6100. El CerritoBiblioteket. 6510 Stockton Avenue. den 4: e tisdagen i varje månad: Glassrummet. Får gärna komma till en eller alla diskussioner (510) 526 7512. Dr. Alicia Perez diskuterar balans yrsel. Tips för att minska fallen. Mastick Senior Center. Berkeley Grey Panthers möter på norr Berkeley Senior Center, 1901 Hearst. (510) 981 5190. Alameda C Ounty Library, Albany Branch. 1247 Marin Ave. Great Books Discussion Group. Eliot s Hollow Men och The Waste Land. Underlättad diskussion. Kom till ett möte eller alla möten. Böcker finns på biblioteket. Parkering! 526 3720 x 16 510 526 3720

Gå med i William Sturm, volontär. Skäl med ‘Norska Romantik: Agathe Backer Grøndahl’. Klassdiskussionen och recitalen kommer att vara musik av en norsk kvinnakompositör.