Kom i semestern med Sia

Kom i semestern med Sia

Men ‘Christmas After Midnight’ är din typiska, familjevänliga semesterpris, fylld med de traditionella låtarna om den årstid som vi kommer att förvänta oss, tillsammans med Fantasia-signaturen själfulla, gritty bent. Hon blir särskilt och lämpligt funky på James Brown ‘ Julklappen Går Strax till Ghettan, hon skriker som en evangelistjärna på ‘Ge kärlek på juldagen’, och ‘Vad gör du på nyårsafton’ ges anbud, reserverad behandling av Fantasia här. Albumet slutar med en otraditionell sång , Leonard Cohen ‘Hallelujah’ det var verkligen skrivet för semestern men det fungerar fortfarande här tack vare Fantasia kraftfulla röst. Vad fungerar också så är ‘Baby, It Cold Outside.’ Duetten är redan Gå Ner ett Kilo I Veckan lite politiskt felaktig med tanke på dess leering ton, men att få CeeLo Green som inte hävdar någon tävling för att ge en kvinnlig ecstasy att sjunga på en sång som innehåller raden ‘vad i den här drinken’ får dig att känna dig mindre än varm den här semestern. Sia har visat att hon är ett kraftverk i popmusik , så det är ingen överraskning att hennes semesteralbum av original låter låter lika bra som alla moderna popprojekt. ‘Everyday Is Christmas’ har Sia starka låtskrivningsförmåga, med spår från söt till beröring. ‘Låt gå under noll och göm dig från solen, Jag älskar dig för alltid, där vi har roligt, ‘sjunger hon på balladen’ Snowman ‘. Med semester och saker runt det som metaforer är ett av albumteman. På en annan mjuk pärla, ‘Snowflake’, sjunger Sia sött och låter som en mamma som skickar sitt barn till college eller någon annanstans. Sina arbetade på låtarna med den långa samarbetaren Greg Kurstin, som också lånat sin magiska touch till Adele, Kelly Clarkson, Pink och andra superstjärnor. De sätter ihop en 10-spårsuppsättning som kommer att ge dig ett gott humör. Den ledande singeln och öppningsspåret ‘Santa Coming for Us’ är Går Man Ner I Vikt ett festligt äventyr; ‘Ho Ho Ho’ är den Gå Ner ett Kilo I Veckan perfekta whisky-smaksatta festsången; och ‘Under Mistletoes’ är en R gem. Den mest söta låten på albumet? ‘Valparna är för evigt.’ Det har hundar som skäller knäppt nära slutet av låten och innehåller texterna ‘Valparna är för evigt, inte bara för jul.’ Smokey Robinson, ‘Christmas Everyday’ (Amazon) Smokey Robinson är en julalbum veteran , även om de som han spelat in med The Miracles är från årtionden sedan. ‘Christmas Everyday’ är hans första soloalbum i kategorin och det är ett bra tillskott till kanonen. Robinson penned titel springer tillbaka till 1963, dess Motown rötter ringer ut tydligt med hjälp av man och fru lag The Duo, medan New York-soul-traditionisterna, Dap Kings, spionerar upp ‘You My Present’, en annan Robinson-komposition. Det finns några sånger du hittar på nästan alla julalbum, vissa inte så vanliga arrangemang. ‘White Christmas’ genomgår en mycket dansbar brasiliansk makeover, vilket gör att man undrar om det någonsin snöar i Rio de Janeiro och ‘Santa Claus Comes to Town’ innehåller sin sällan sjungna jazzy introduktion och en rolig solo av Trombone Shorty. Gwen Stefani Christmas album, ‘You Make It Feel Like Christmas’, kunde ha levererats med lite mer av hennes signatur sass, men det är en solid release ändå. Stolt är Stefani bekväm med en standardversion av julklassiker. Det finns ingen verklig ansträngning här för att avvika från standardleveransen på låtar som ‘Jingle Bells’ och ‘Let It Snow.’ Stefani fronter ett stort band tillvägagångssätt på albumet. Bortsett från några ljuvliga yelps här och där, är spåren rutinmässigt gjorda och något stanslösa.