Kom ihåg att du är damm

Kom ihåg att du är damm

I år kan du se folk med några, ska vi säga intressanta ansiktsdekorationer på Alla hjärtans dag. En svart fläck i form av ett kors. Eller kanske någon kommer att vara uppfinningsrik och det blir en svart fläck i form av ett hjärta.

I år är alla hjärtans dag, en helgdag som är dedikerad till kärlekens och kärlekens uttryck, även Ash Wednesday, ett mycket mer dumt tillfälle.

Ash Wednesday är början på Lentens liturgiska säsong, en tid där kyrkans tradition uppmuntrar oss att Viktminskning Tabletter reflektera över våra liv och vår värld för att reflektera över hur vi har missat märket i våra försök att vara som Gud skapade oss att vara. I vissa kyrkor är dagen markerad av en gudstjänst där pannan på deltagarna är markerad med aska tillsammans med frasen att du är damm och att damm ska du återvända. Ash Onsdag kallar oss också för att komma ihåg att vi är dödliga, att vi kommer att göra en dag dö, vilket kan ge oss en känsla av perspektiv.

När vi närmar oss Ash Wednesday i år vill jag dela en reflektion jag använde vid ett möte för tio år sedan:

Aska. Blek, Gå Ner ett Kilo I Veckan grå, oskriven. Aska. Så börjar vår Lenten-resa. Vi tar resterna av de senaste åren triumferande palmerna och förvandlar dem från tecken på glädje till ljusgrå, icke-beskrivna aska.

När vi tittar på askan kommer vi ihåg att bekänna de tiderna vi har glidit i våra försök att vara det folk som Gud skulle ha oss att vara. För att citera en Ash Wednesday-sang, vi vårt misslyckande och vi faller när vi gnuggar det gråa pulvret mellan våra fingrar. Vi kommer ihåg och vi uppmanar oss att försöka igen.

När vi tittar på askan påminner vi oss om de gamla orden du är damm och till damm, du kommer att återvända. En del av askan i vårt liv är tecken på bitterhet, tecken på dödlighet och förstörelse. Och så minns vi i år våra bröder och systrar i brittiska Colombia och Kalifornien, som bara har levt genom en rekordvildsäsong. Vi kommer ihåg alla som har lagt kasketter och urnor i marken för att avstå från att aska, damm till damm Aska blandar med tårar för att bli en pasty röra, redo att markera Gå Ner ett Kilo I Veckan våra liv.

Och ändå är aska också ett tecken på hopp. Askskogen aska ger en rik säng för att den nya skogen börjar växa. Den legendariska fenomenet kan bara uppfriskas efter elden och sedan stiga igen från askan. Från förstörelsens eld kan komma hopp.

Världen runt oss är full av aska. Askan av utbrända själar. Askan brann upp drömmar och hopp. Askan av ånger och ånger. Men mitt i alla aska och rädsla och depression ligger ett löfte. askan en eld ska vakna, ett ljus från skuggorna ska bli våren Lenten resa tar oss till Jerusalem och förstörelse. Men bortom det ligger hoppet om uppståndelse och nytt liv.

Kom ihåg att du är damm, och till damm ska du återvända. Dessa ord påminner oss om vår dödlighet. De kallar oss för att komma ihåg att vi inte är universets centrum. De kallar oss för att komma ihåg att det fanns för oss och det kommer att finnas efter oss att ingen av oss är oumbärliga.

Kom ihåg att du är damm, och till damm ska du återvända. Dessa ord förbereder oss för vad som kommer nästa. Först när vi tar allvarligt dödsverkligheten kan vi fullt ut uppleva uppståndelsens härlighet. Lenten-resan tar oss till Godfredag, men dagen efter avslutad slut är påsksöndagen. Gravesidsamlingen är en tid av sorg men det hoppas vi delar är att graven inte är slutet. Individer kan komma och gå men vi delar i ett större arbete, som vi aldrig kan veta. Oavsett vad som kan komma där finns hopp och löfte och möjlighet.

I år uppmuntrar vi oss alla att se vilka förändringar som kan eller behöver göras i våra liv och i samhällets företagsliv när vi lever i Guds rike. Vad behöver dö, så att Guds rike kan leva? Det sägs bara genom att passera genom döden att vi har livet. Faktum är att vi gör det många gånger i hela våra liv vi passerar genom döden av vad som var i livet av vad som kommer att bli.

I år på semester som är dedikerade till kärlek pausar vi för att komma ihåg den Gud som är kärlek. När askan är utsmyckad på pannan, vilken död fruktar du, vilken uppståndelse väntar du på?