Ett privilegium och en plikt

Ett privilegium och en plikt

Veteransdagen började som armistikdag, som markerade slutet på världskrigets fientligheter. Semestern tjänar som ett tillfälle att både ära de som har tjänat i våra väpnade styrkor och fråga om vi som en nation gör rätt av dem.

De senaste åren har den frågan riktat sig mest på Veterans Affairs sjukhus. Vissa kritiker kräver även demontering av hela det stora systemet av sjukhus och polikliniker.

President Obama undertecknade en amerikansk dollar på 16 miljarder dollar för att minska väntetiderna 2014 för att göra saker som att hyra mer medicinsk personal och öppna fler faciliteter. Och medan framsteg har gjorts, är mycket kvar att göra. Systemet behöver förbättra vårdens tillgänglighet och aktualitet, minska ofta utmanande byråkratiska hinder och uppmärksamma vilka frontlinkkliniker som behöver utföra sina uppgifter väl. Det är ingen tvekan om att VA-hälsovårdssystemet måste byta, och det har redan börjat denna process.

Under de senaste 25 åren har jag varit en medicinsk student, chef bosatt, forskare och praktiserande läkare på fyra olika VA sjukhus. Min forskning har lett mig till att spendera tid i mer än ett dussin ytterligare VA medicinska centra.

Jag vet hur VA-sjukhus arbetar, och har ofta svårt att erkänna dem som porträtteras i dagens politiska och mediemiljö. Min erfarenhet är att VA-sjukhusen jag vet ger högkvalitativ, medkännande vård.