Europa rankas

Europa rankas

När jag bodde i London satsade mina rumskamrater och jag mycket på julen. Vi utarbetade en kalender: presentförpackningsfest på måndags, skridskoåkning på Marble Arch på tisdag, cookiebakning på onsdag. Vi skar snöflingor ut ur hantverkspapper som stulits från våra arbetsplatser och vi dekorerade vårt stora hus. Vi hängde julljus i de gemensamma utrymmena. Vi köpte till och med några julfilmer från den tvivelaktiga killen på tågstationen, som bokstavligen sålde DVD-skivor ur hans trench coat.

Vi gjorde vårt bästa. Men London är inte ett julmål. December är blåsigt och kallt, och solen sätter så tidigt, det är en otrolig mörk säsong. Dessutom unikt den brittiska frågan om den styva övre läppen dämpar stämningen. Julen är för mycket för dem. Charles Dickens är fördömd, Londonare skulle hellre bara gå om sin verksamhet utan all denna uppmärksamhet på säsongens välsignelser.

Så nästa år bestämde min rumskamrat och jag för att söka upp julen på andra ställen. Det som följer är mina slutgiltiga och icke förhandlingsbara julkvaliteter.

Oavsett om du reser till semestern med flyg eller med fåtölj, kolla in dessa europeiska traditioner för att verkligen sätta dig i julen.

Schweiz Stark contender baserat på sin plats i en snöklot. Förlorar poäng för menyalternativ som är begränsade till ostfondue och hästbiff. Man kan bara äta så mycket ostfondue innan hästbiffen, och den efterföljande existentiella krisen blir nödvändig. Julgranskning: 5Belgium Vad är mer Christmassy än att sitta mitt i det smakfullt inredda Grand Place-torget, stirra på ett gigantiskt julgran och äta en våffel i choklad? Känner mig jättemycket Christmassy till mig. Bonuspoäng för att klä upp sig Manneken Pis-statyn som en liten pissande Santa. Julenatt betyg: 8

Amsterdam Holländska oljebolledötter är extra festliga när du är stenad. Poäng dras av för öppen racistisk Zwarte Piet, Santa s helper i blackface. Julgranskning: 6

Sverige. Julspelet är starkt med svenskarna. De dekorerar varje gren av varje enskilt träd i varje liten stad med små, smakfulla vita ljus. De är det enda landet jag är medveten om som firar med en jättegrå i jättegrå. Även om jag vet att han oundvikligen kommer att bli bränd av vissa Scrooges, fyller juljuren mitt hjärta med semesterglädje. Bonuspoäng för allestädes närvarande köttbulle . Jultomten betyg: 9

Tyskland Korv. Gluhwein. Tannenbaums. Du kan inte slå en tysk jul. Hamburg flyter deras stora röv julgran ut i mitten av sjön, för Chrissake. Christmas Spirit rating: 10Font ResizeReturn to Top

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.