Eva för Epifanie och ta ner ditt träd

Eva för Epifanie och ta ner ditt träd

Kanske är du en av de personer som inte har tagit ner ditt julgran än. Kanske har dina vänner lurat på dig. Men det är fortfarande julsäsong, enligt kyrkans tradition. Ikväll är natten för att ta ner ditt träd.

Enligt den traditionella kristna kalendern märker ikväll ” tolfte natten ” eller Eva av Epiphany, slutet av de 12 dagarna av jul.

Idag är den 12: e dagen, den 5 januari. Det har varit en tradition sedan den viktorianska England för att fira julens slut på tolfte natten, ta ner julgransens vintergrannar och belysa en brasa, som kallas förbränning av gröna.

En annan helgdag ännu äldre på den kristna kalendern, Epiphany, firas på 6 januari.

St. för att fira Epiphany Eve, med en levande kamel.

Innan julen sattes den 25 december i det fjärde århundradet inkluderade Epifany firandet av Jesus från Nasaret, men nu firas nu primärt magibesöket till barnet Jesus och Jesu dop i vissa traditioner.

Inte många människor firar fortfarande med 12 dagars gåva som ger från 25 december till 5 januari, som i den berömda julen Carol. Men traditionen var älskad i gamla England.

” Twelfth Night var brinnande av gröna, du tog julkransarna ner och brände dem ‘, säger Rev. Bill King, en biskopspremie. ” I den gamla engelska traditionen har du en brasa på tolfte natten. ”

Julen har blivit en starkt kommersialiserad säsong som börjar med ett marknadsföringsblitz omedelbart efter Thanksgiving. Senast den 26 december känner många människor sig oroliga för att avsluta hela firandet.

Enligt en engelsk tidning, Daily Mirror, var det en folklig tro på att andar bodde i holly och gröna brukade dekorera till jul. Festsäsongen gav skydd för andarna, men de behövde släppas när säsongen var över. Om användningen inte följdes trodde den att orsaka jordbruksproblem på våren.