Evanston Review

Evanston Review

14, 2018 ‘>> Kolumn: En fråga att överväga för Illinois’ 200-årsdag Vad tar det att bli en Illinoisan? En amerikansk? Vad tänker du ge Illinois? I år markerar statens 200-årsdag. Det verkar inte vara en gåva som är lämplig för en 200 års födelsedagsfest. Inte en sak, kanske. Men vad sägs om ett attribut ett attribut kan göra en passande gåva. Kanske om vi ansåg att folket som. 14, 2018 ‘>> Polis: Samtal av skott skjutna på nordvästliga studenthemmet var’ swatting ‘hoaxEn samtal av skott avfyrade som skickade poäng av tungt beväpnade tjänstemän till en nordvästliga universitetskandidat sovsal onsdag eftermiddag var uppenbarligen ett fall av’ swatting ‘, en 14, 2018 ‘>> Evanston blir varm bakom 3 poäng båge, framsteg till stateThe Evanston boys basketlag avancerade till statliga semifinaler för första gången sedan 2008 genom att rulla till en 78 52 seger över sjön Zürich i en klass 4A supersectional tisdag i Hoffman Estates. Evanston kommer att spela Young, den försvarande statsmästaren, klockan 19:15 fredag ​​i Peoria. Spelet kommer. 13, 2018 ‘>> Bensinstation, daghem anläggning bland sträng av Evanston inbrott: polis Följande föremål är från de officiella rapporterna från Evanston Police Department. Läsare påminner om att en arrestering inte utgör skuldfel. Retail theft Samuel Endalkachew , 22, av 7300-blocket av South Crandon Avenue, Chicago, anklagades för detaljhandelstjärna efter en händelse. 12, 2018 ‘>> Evanston-man som vred mot pistolladdningar hade laddat 44 kaliberrevolver medan en passagerare i ett fordon: PoliceAn Evanston Man som var en passagerare i ett fordon som drogs för trafikövergrepp står nu inför pistolbesittningsavgifterna efter att polisen sade att en laddad Smith och Wesson hittades under sitt säte han körde in, sade polisen i en nyhet måndag. Steven C. Dykes, 31, av 1800-blocket av Brown Avenue ,. 7, 2018 ‘>> Shout Out: Jeffrey Garrett, Evanston bibliotekarie och bokhandel med ägareEvanston bosatta Jeffrey Garrett, 68, co äger Bookends and Beginnings bokhandel i Evanston med sin fru Nina Barrett. Han arbetar också som bibliotekarie på Evanston Public Library Q: Hur länge har du bott i Evanston? A: Jag är en född Evanstonian. Jag flyttade från Evanston som tonåring men. 7, 2018 ‘>> Kolumn: När det gäller massskjutningar är det inte alla pistolfel dag, min son glömde sin lunch, så jag var tvungen att släppa av den på skolan. När jag gick in i den enda olåsta dörren konfronterades jag av en säkerhetsvakt. Jag förklarade varför jag var där och visade honom lunchpåsen. Han instruerade mig att logga in och viftade mig till kontoret. Min första tanke var det. 7, 2018 ‘>> Kolumn: Bachelor bryter mögel på alla fel sättTypiskt kan jag använda orden’ förutsägbar ‘,’ scripted ‘och’ formelic ‘för att beskriva den slutliga rosceremonin av’ The Bachelor. ‘Du får nästan Samma slutar till den exakta dialogen varje säsong. Men igår kväll förändrade bachelor Arie Luyendyk, Jr., allt det, och jag önskar att jag kunde säga. 7, 2018 ‘>> Hjälpgrupp: Att ta bort en Medicaid rot visar sig vara komplicerad Hjälp Squad, jag är en 26 årig doktorand. Jag är allvarligt astmatisk och har blivit inskriven i en Blue Cross Blue Shield av Illinois Medicaid hanterad vårdplan sedan 1 oktober. Det tog ursprungligen fyra månader för mitt Medicaid-program att behandla och efter tre månaders täckning var jag ofrivilligt. 7, 2018 ‘>> Orsaken till den nordvästliga studentens död kan vara okänd för en annan månad, säger polisen, säger Evanston polisen att det kan vara ytterligare en månad tills toxicologiska tester hjälper till att fastställa dödsorsaken för nordvästliga universitetsstuderande Kenzie Krogh, som dog oväntat förra sist vecka. Francis Hospital den 25 februari, en dag efter att ha klagat till vänner. 6, 2018 ‘>> Evanston-korgrupp utförs för social förändring> Med tidigare program som ägnas åt världsfred, miljö och sjunger planetens jordens ros i allmänhet är North Shore Choral Society inte en främling för att ta itu med stora problem. Men Evanston-basen Organisationen fick uttryck för hur musik kan förändra världen med sin ‘Music for Social’. 6, 2018 ‘>> Skokie kvinna belastad med assualt på Evanston polisstation: PoliceThe following items är från de officiella rapporterna från Evanston Police Department. Läsare påminner om att en arrestering inte utgör en upptäckt av skuld. Inrikes batteri Janice O. Jenkins , 57, av 7600-blocket av North Sheridan Road, Chicago, anklagades för inbyggt batteri efter. 6, 2018 ‘>> Evanston city clerk visas i domstol om körkortet upphävande avgift, fall fortsatte till AprilEvanston City Clerk Devon Reid dök upp i domstol Tisdag tre veckor efter att han arresterats för misdemeanor körning på en uppskjuten licens och citerat för trafikbrott och besittning av marijuana. Domare John Allegretti gick med på att fortsätta ärendet fram till den 6 april under Reids korta domstolsutseende. 6, 2018 ‘>> Musikman marscherar in i North Shore Country Day School När du tar itu med utmaningen att sätta på’ The Music Man ‘behöver du veta territoriet, som några av karaktärerna i Meredith Willson ropade 1957 musikaliskt om Harold Hill 5, 2018 ‘>> Republikanska kandidater till 9: e kongressdistriktet talar på forumet om DACA, vapen och buckingpartistraditioner. Tre söker republikanska nominering senare den här månaden i det 9: e kongressdistriktet sparred över vapenlagar, hälsovård och invandring på ett kandidatforum lördag, samtidigt som de lovar att plocka festtraditioner och ta oberoende röster till Washington. D. Vincent Thomas Jr., Maxwell Rice. 5, 2018 ‘>> Brev: Jag stöder Eidenberg för 17: e distriktsrepresentantenFotografer i Skokie som inte finns i [Evanston / Skokie] School District 65 behöver veta mer om statsrepresentant Distrikt 17 kandidater Candance Chow och Mary Rita Luecke innan de tänker rösta för en av dem. Jag är en fastighetsägare här i Evanston i skolområdet 65. Förra året, 5, 2018 ‘>> Kampanj e-post sände till District 65 arbetstagare offentliga konton i centrum av kontroversen i state rep raceOne kandidat som kör för 17: e distriktet statsrepresentant gråter mot ett email skickat av en motståndskampanj till en Evanston / Skokie School District 65 anställd på hennes arbetsplats ett e-postmeddelande som vidarebefordrades till andra e-postadresser för arbetsdistriktets anställda. Mary Rita Luecke. 2, 2018 ‘>> Sex kandidater tävlar i trångt 17: e representantdistriktslopp Med statssekreterare Laura Fine, DGlenview, som ställer in sina politiska siktar på att flytta in i en statlig senatssätplats, är hennes 17: e distriktssäte uppe i grabben i den 20 mars gubernatoriella primären. Fine, som har fungerat som statlig representant sedan 2013, kör för att ersätta Daniel Biss, DEvanston, som stat. 1, 2018 ‘>> Garage förstördes, sällskapsdjur kädd sparade i Evanston blazeEgarhuset i ett Evanston hem förstördes i en extra larm brand Onsdag 28 februari, men brandmän rapporterade att det inte fanns några skador, en katt räddades och huset varade med minimal skada, enligt en nyhetsmeddelande från Evanston Fire Department. Onsdag. 28, 2018 ‘>> Shout Out: Larry Lundy, Evanston artist och tidigare uppsättning designerEvanston resident Larry Lundy, 65, är en produktionsdesigner som har lärt sig vid Northwestern University och Columbia College. Han kommer att börja lära på DePaul University i mars. visade sina fotografier i en utställning på Backlot Coffee. Q: Hur länge har du bott i Evanston? A: Jag flyttade. 28, 2018 ‘>> Cook County Assessor Berrios går till domstol för att hålla fastighetsskatten advokatkampanjbidrag flyter med mindre än tre veckor Fram till valdagen, den demokratiska Cook County Assessor Joe Berrios gick till domstol i ett försök att hålla spigot flyter på kampanjbidrag från advokater för fastighetsskatt överklagande vars försörjning kan bero på de beslut hans kontor gör. På onsdagen, Berrios ‘advokater. 28, 2018’>> Help Squad: Finns det något sätt att stoppa skräppostsamtal som ser lokalt ut? Kära Hjälp Squad, jag har fått allt fler spam telefonsamtal på min mobiltelefon från Northbrook. Vad gör dessa företag att byta plats för att göra oss mer lämpade att hämta? Varför är FCC och telefonföretag som gör mer för att stoppa detta förutom att ge oss appar för att upptäcka dessa samtal. 28, 2018 ‘>> Kolumn: Tror Trump på modig väg till väljarna hjärtan? Principer. Jag har dem. Du har dem. Problemet med principer är dock att de kan vara komplexa och ofta förvirrande. gör det svårt att bestämma vem som ska få våra röster. Men president Donald Trump kan ha gett oss huvudprincipen för att bestämma vem som får. 28, 2018 ‘>> Kolumn: Om du har ett problem med förhållandet är det förmodligen vanligare än du tror 13 år har David Klow jobbat som en individ och par terapeut. Den Chicago-baserade licensierade äktenskaps- och familjeterapeuten, som också är professor vid Family Institute på Northwestern University, sade sessionen efter sammanträdet, han hör gemensamma teman. 28, 2018 ‘>> Kolumn: Chris Kennedy är inte den bästa politiken, men han är den bästa politiken för jobbet. Att bli en politisk kampanj och styra en gång valdes till kontoret är två olika färdigheter. Ibland är den bästa politikerna den värsta lagstiftaren eller guvernör). Och en fruktansvärd politiker kan visa sig vara den bästa personen för jobbet. Så det är med min favorit kandidat för Illinois. 28, 2018 ‘>> Evanston borgmästare sammankallar våldsforum, uppmuntrar medborgarna att lobbya för strängare restriktioner en tidigare student använde ett våldsbrott för att skjuta upp 17 personer mestadels studenter vid en gymnasium i Florida och Evanston såg sin första skjutdöd tidigare i månaden kallade Evanston Mayor Steve Hagerty ett community forum för att diskutera vad han kallade ‘ett problem som går borta. 28, 2018 ‘>> Grupp av Oakton professorer presenterar plan för att minska vissa elever i korrigerande klasser En grupp av Oakton Community College instruktörer har skisserat planer för att hjälpa vissa studenter av kol eller öka deras kollegiala framgångar. Samtalet kom med en presentation med titeln ‘Redesigning Placement and Progress genom Utvecklingsutbildning: Equity Matters’ som gjordes på college 27 februari 2018 ‘>> Evanston man står inför drogavgifter har inte rätt att få restaurangtillstånd godkänt: aldermanPlans för en ny ta ut restaurang i Evanston är i spärr efter aldermen avslog ägaren ansökan om ett särskilt tillstånd tillstånd på grund av de brott som han för närvarande står inför. Ald. Melissa Wynne, 3rd Ward, citerade Robert Crayton ‘nuvarande pågående rättsliga förfaranden’ som anledningen till att han . 27, 2018 ‘>> Waukegan man står inför anklagelser om kriminellt sexuellt övergrepp: Evanston policeThe following items är från de officiella rapporterna från Evanston Police Department. Läsare påminns om att en arrestering inte utgör en skuldsättning. Innehållsbatteri Finnis M. Bowie, 20, av 2100-blocket av Darrow Avenue, belastades med hushållsbatteri efter en händelse 27 februari 2018 ‘>> Kingsley skolelever återskapar historiska 1963 Birmingham barn marsch som en del av Black History Month celebration När Elaine Walker Ingram tittade på fredag ​​då barnen på Evanston Kingsley Elementary School återskapade den historiska barnkorsningen av 1963, hon sa att hon var förvånad över de känslor som slog sig in i henne. ‘När jag promenerade i dörrarna idag och såg dessa affischer och läste tecknen, Jag sade. 27, 2018 ‘>> Kungskolan förskolelärare bland finalister för utbildningshonorA dagislärare vid en Evanston-skola har utnämnts till finalist för årets Golden Apple Awards, som årligen erkänner utbildare som har visat’ excellence in teaching and outstanding school leadership ‘ enligt ett pressmeddelande som meddelar alla finalister. ‘Det har varit. Junior Kenzie Krogh dog söndag vid Presence Saint Francis Hospital i Evanston, där vänner hade tagit henne runt. 25, 2018 ‘>> 1 förortstransitorienterad utveckling glittrar, en annan bara tråkig här varförMy kolumn förra söndagen om en nybyggd nybyggnad i centrala Wilmette ett dåligt exempel på transitorienterad utveckling, eller TOD, som sätter högtäthetshus nära tågstationer som köps ett starkt svar från läsare i andra Chicago förorter: ‘Har du sett transittorienterad. 23, 2018 ‘>> Evanstons biblioteksledare säger att tankar om att skjuta upp renoveringar inte är en dålig idé. En försenad planering för att renovera huvudgrenen i Evanston Public Library kan ge en välkommen paus eftersom personal förbereder sig för att öppna en ny plats som en del av översynen och utbyggnaden av Robert Crown Center, enligt en styrelsemedlem i biblioteket. ‘Vi kan verkligen använda denna andning för att fokusera. 22, 2018 ‘>> Evanston borgmästare för att rosta nordvästlig skålspel seger med Kentucky bourbon från att förlora laget. Borgmästaren i Lexington, Kentucky bosatte sig sin’ Wildcat Wager ‘med borgmästaren i Evanston nyligen och invånarna är inbjudna att rosta Northwestern University december bowl game seger den 31 januari mottog borgmästare Steve Hagerty en flaska Town Branch Bourbon, med tillstånd av. 22, 2018 ‘>> Evanston / Skokie District 65 till regissör, ​​tränare anställda för att ta itu med svarta studenters prestationshålor En Evanston-mångfald och förvaltningsrådgivande organisation rekommenderade i höstas att stadens offentliga grundskolans stadsdel antar en plan för att hantera rasskillnader i utbildningen. Nu har superintendenten i Evanston / Skokie District 65 skolor verbalt engagemang för att anställa ny personal och. 22, 2018 ‘>> Evanston talar miljoner för community center, bibliotek renoveringar, kan försena en eller båda projekten Evanston aldermen på måndagen uttryckte oro över att betala för renoveringar till huvudgrenbiblioteket samtidigt som man finansierar en översyn av Robert Crown Center nästa år, med några säger att de skulle stödja förseningen av biblioteksprojektet i två år för att se till att staden sträckte sig för tunn. 22, 2018 ‘>> Negativ, positiv och mellan: 9: e kongressens republikanska kandidater väger Trump-effekt på lokala primarier Efter en splittrad start på hans ordförandeskap märkt av kontroverser, tweetstorms, skattesänkningar och andra politiska förändringar, kommer ofta polariserande effekten Donald Trump sannolikt att springa emotionellt spektrum, från positiva, negativa och allt däremellan, när lokala väljare kastade sina omröstningar under mars. 22, 2018 ‘>> Shout Out: Mariah Sydnei Gordon, ungdomsutövare och spirande skådespelerskaThirteen år gammal Mariah Sydnei Gordon, från Evanston, har redan sammanställt en imponerande lista över skådespelare, inklusive att visas i’ A Christmas Carol ‘på Goodman Theatre, på ‘The Chi’ Showtime TV-serien och i många reklamfilmer. Sedan kommer hon att spela G i presentteaterproduktionen. Daniel Jones, 26, 1800-blocket. 21, 2018 ‘>> Hjälpgrupp: Hur kan någon boka ett flygbolag flyg slutar med en tågbiljett? Kära Hjälp Squad, jag hade en dålig upplevelse med Expedia. Min färdväg sa att jag tog en United-flyg från Newark till Tweed New Haven Airport, men när jag kollade på morgonen var vad som var ett boardingkort ett meddelande att jag behövde få en Amtrak-tågbiljett på flygplatsen. Detta orsakade. 21, 2018 ‘>> Kolumn: Tips för att navigera på den galna världen av online från en succeshistorie’ Disheartening ‘,’ disappointing ‘,’ frustrerande ‘och’ hurtful ‘är bara några av de ord jag hörde ensamstående män och kvinnor använder när 21, 2018 ‘>> Kolumn: Vad gör kronan och måste lära oss oss i Amerika? Det är en av de vanligaste sätten att leta efter människor. är lärdomar som lärs i historien, och tack vare ‘Victoria’ och ‘The Crown’, två populära tv-serier, upptäcker tittarna vad det innebär att regera och i större utsträckning styra. Båda visar är från över dammen och är utan tvekan riktade mot deras brittiska publik. ‘Victoria’ är på PBS medan. 21, 2018 ‘>> Kolumn: Om du kan läsa den här rubriken kanske du kan hjälpa Ibland tar vi det för givet att alla vet hur man läser. Det här är tyvärr ett felaktigt antagande. Census Bureau uppskattar att det finns mer än 30 miljoner vuxna 20, 2018 ‘>> Evanston-polisen: Två inför DUI-avgifter i separata incidenter Följande punkter kommer från de officiella rapporterna från Evanston Police Department. Läsare påminns om att en arrestering inte utgör en skuldsättning. DUI Gamaliel Cabrera Medrano, 41, av 6800-kvarteret North Ridge Avenue, Chicago, var skyldig att köra under inflytande efter. 19, 2018 ‘>> Polisen: 2 anklagad för mord i Evanston-skytte. Två människor har blivit dömda för att drabbas av en Chicago-man i Evanston den här månaden efter att en drogaffär gått fel, sade tjänstemän. Julius Francellno och Malik Caswell, båda 18 , hölls söndag i dödlig skytte av Yakez Semark, 20, som slogs i bröstet den 8 februari, enligt 17. 2018 ‘>> Shout Out: Rosi Rosas, personalens personal och kulinariska entusiast Rosos Rosas, 57, av Chicago är den nya personalansvarig för YWCA Evanston / North Shore. Hon har varit på jobbet där för de två månaderna. F: Vad tycker du mest om att jobba på YWCA? A: Det som jag gillar mest om att arbeta här är den otroligt mångsidiga, smarta och dedikerade personalen och ledarskapet. 16, 2018 ‘>> intresserad av att skjuta död på 20-årig man i Evanston, säger polisen sägerEvanston polis på fredagen att de ifrågasätter en person som är intresserad av att döda en 20-årig man som dödades efter att han kom in en kamp med någon. Polisen skulle bara säga att den person som de ifrågasätter är en man som togs in i polisstationen torsdagen efter polisen. 15, 2018 ‘>> Berrios fastighetsskattestämningar för Cook County husägare är bristfälliga och orättvisa, studien bekräftarCook County Assessor Joseph Berrios har producerat felbedömda fastighetsbedömningar som effektivt straffade fattiga husägare samtidigt som skattesemester till rika, enligt en mycket förväntad oberoende studie av länets bostadsbedömningspraxis. Studien, som granskades. 15, 2018 ‘> > Evanston School District 202 försvinner regelupplösning efter brev från ACLUThe Evanston Township High School District 202 skolskolan omprövade sitt beslut att kräva styrelse m en månad efter att de röstade för att införa vilka kritiker som kallades en ‘gag rule’ och strax efter att ha fått ett misstankbrev från ACLU. Omröstningen om. 15, 2018 ‘>> Evanston hundstrand nedsänkt under vattnet, staden tar bort tillståndsansökningar från platsEvanston-tjänstemän har avbrutit ansökningar för 2018 hundstranden passerar efter de senaste vinterstormarna har lämnat den utsedda remsan av sand helt nedsänkt, sa stadsambtenare.’ Från och med idag , den nuvarande hundstranden är helt under vatten ‘, skrev Lawrence Hemingway, parker, rekreation och samhälle. 16, 2018’>> Help Squad: En expert väger in på hur den nya skatteavgiften kan påverka människor. Det är nu officiellt skattesäsong och med President Trump undertecknade i december en massiv ny skattepost, det var den perfekta tiden att få lite expertråd om de förändringar som kommer framåt. För att ta reda på vad konsumenterna är mest berörda eller förvirrade om de är relevanta för den nya skattelagstiftningen och arbetslagen. 15, 2018 ‘>> Body som finns längs spår i Evanston verkar ha drabbats av tåg, cops sayA mans kropp hittades längs järnvägsspåret torsdag morgon i Evanston, och polisen sa att det verkar att kroppen hade slagits av ett tåg. Tåg stoppades tillfälligt och där. 14, 2018 ‘>> Kolumn: När du sorgar en förlorad älskling, hur håller du konversationen? Så länge jag kan minnas har min pappa varit den första personen jag ringer när jag har goda nyheter, särskilt när det är kommer till mitt yrkesliv. För att han var så framgångsrik i här eget företag en