Eve fest i Vancouver förväntas gynna lokala företag

Eve fest i Vancouver förväntas gynna lokala företag

VANCOUVER (NYHETER 1130) Det har inte hänt i Vancouver i över ett decennium, men ikväll gratis fyrverkerier fest kommer sannolikt att få en betydande påverkan på city andlocal affärslinjer.

Människor kommer från hela Nordamerika och andra delar av världen för att titta på ikväll gratis show på Canada Place.

New Years Celebration Society president Charles Gauthier säger att de kommer att bedöma fördelarna för staden under och efter evenemanget. Han berättar för oss att ett antal personer såg till att inkludera ikvällsfesten i sina semesterplaner.

köpte biljetterna eftersom de visste att de skulle vara här. De besöker familj och vänner eller kanske semestra, så de förlängde förmodligen sin vistelse för att vara här för nyårsafton. Detta kommer att hjälpa bottenlinjen för många företag och det är bra för staden och bra för de företag som ligger i stadsdelen. 31 december till middag den 1 januari.

Tillgång till parkader, hotell och Kanada Place kryssnings terminal kommer att övervakas och underhållas under dagens evenemang.

kommer att göra en undersökning medan människor är här bara för att få bättre hantering av den ekonomiska effekten, eftersom det kommer att hjälpa oss när det gäller att motivera denna händelse framöver, men vi är extremt optimistiska, säger Gauthier. på nyårsafton.

Kvällen kommer att erbjuda matbilar, en barnzon och underhållning med ett schema av gratis programmering.

Förvänta mer polis på Vancouver gator i kväll

VPD Constable Brian Montague säger officerare kommer att vara ute över hela staden och han rekommenderar att folk lämnar sin sprit hemma eller möter konsekvenserna.

$ 230 om de fångade med öppen sprit eller dricker offentligt. Detta är en händelse som vi har sett i Vancouver i ett decennium. Vi hoppas att människor beter sig och de blåser det så att evenemanget kan fortsätta nästa år och året efter. kommer också att vara på utkik efter drunkna förare.

kommer att märka en ganska stor mängd extra officerare på plats, bara för att hantera eventuella problem som uppstår. Vi förutser några problem, men vi vill se till att vi har resurser på plats, om problem dyker upp.