Evelyn Dove Coleman

Evelyn Dove Coleman

Min lista var längre när mina föräldrar levde eftersom de älskade att öppna presenter. Nu utgör mina söner och min syster min grundläggande lista. Jag får några extra saker om jag ser min brors barnbarn. Jag försökte en gång få min lilla närmaste familj att byta namn på Thanksgiving och alla gav bara en present till jul. Det var inte en populär idé. Exakta ord var ‘Jag vill verkligen inte öppna en present.’ Det var för minst 40 år sedan, och jag minns fortfarande hur svårt hon gjorde oss att skratta.

Varje år uppmuntrar jag alla att fokusera på att vi firar. En rolig sak hände i år. Jag gör mina julkort via e-post eller text. Så när en vän skickade ut ett gruppmeddelande för att stimulera debatten fick han min automatiska svarbild på ett vackert tegelhus med två dekorerade träd på gården och en fridfull kryssningsplats framför. Han mailade mig att han var soothed av bilden och kände inte längre som att debattera den politiska frågan han hade tagit upp med sin chattgrupp. Jag var tvungen att chuckle.