Evenemangslistor från The Berkeley Daily Planet

Evenemangslistor från The Berkeley Daily Planet

‘BERKELEY ARTISANS HOLIDAY OPEN STUDIOS’, till och med 19 december. Mer än 100 konstnärer och hantverkare kommer att visa sina verk, inklusive glas, keramik, möbler, fotografier, målningar och mycket mer. ‘BERKELEY POTTER’S GUILD HOLIDAY EXHIBITION’ till och med 24 december. En mängd olika keramik och skulptur kommer att finnas tillgänglig vid den här årliga försäljningen och showen. Evenemanget äger rum vid 731 Jones St., Berkeley. ‘TELEGRAPH AVENUE VILLAGE STREET FAIR,’ till och med 24 december. festliga ljus, färgglada dekorationer och en mångkulturell shoppingatmosfär med mer än 200 gatukonstnärer, handlare och grupper i samhället.

CARMEN FLORES RECREATION CENTER

‘El Corazon de la Communidad: gemenskapens hjärta’, pågående. Målad av Joaquin Alejandro Newman består denna väggmonteringsanläggning av fyra 11 fotpaneler som blandar gammal Mesoamerikansk och samtida bilder för att hylla lokala aktivister Carmen Flores och Josie de la Cruz.

Gratis om inget annat anges. 1637 Fruitvale Ave., Oakland. (510) 535 5631.

LAWRENCE SCIENCE ‘NanoZone’, pågående. Upptäck vetenskapen om super små: nanoteknik. Genom händer på aktiviteter och spel, utforska denna microworld och de vetenskapliga upptäckter som gjorts på detta område.

‘Krafter som bildar bukten’, pågående. En vetenskapspark som visar och förklarar varför San Francisco Bay är så som det är, med information om vatten, erosion, platttektonik och bergsbyggnad. Du kan rida jordbävningssimulatorer, sätta erosion i rörelse och se dig långt ut i viken med ett kraftfullt teleskop från 1 100 meter över havet. Utställningscentret är ett vattenfall som visar hur vatten strömmar från Sierra Nevada-bergen till bukten. Besökare kan kontrollera var vattnet går. Det finns också händer på erosionstabeller, och en 40 fot lång, 6 fotfot, bergkompressionsvägg.

‘Real Astronomy Experience’, pågående. En ny utställning i utveckling som gör det möjligt för besökare att använda de verktyg som verkliga astronomer använder. Sikt ett teleskop på en virtuell himmel och kör ett fjärrstyrt teleskop för att mäta en planet.

‘Biologi Lab’, pågående. I det renoverade Biology Lab kan besökare hålla och observera milda djur.

‘The Idea Lab’, pågående. Experimentera med några av grunderna i matte, vetenskap och teknik genom händer på aktiviteter och demonstrationer av magneter, spinning och flygning, pussel och nanoteknik.

‘Matematik runt om i världen’, pågående. Spela några av världens mest populära matte spel, som Hex, Kalah, Game Sticks och Shongo Networks.

‘Mathregler’, pågående. Använd enkla och färgstarka föremål för att slutföra intressanta utmaningar i matte genom att förutsäga, sortera, jämföra, väga och räkna.

‘Kapla,’ pågående. Händerna på utställningen har tusentals mångsidiga byggstenar som kan användas för att bygga väldigt stora, höga och stabila strukturer och modeller av broar, byggnader, djur eller allt annat du kan tänka dig.

$ 6 $ 12; fria barn i åldrarna 2 och under. University of California, Centennial Drive, Berkeley.

LINDSAY WILDLIFE MUSEUM Detta är det äldsta och största djurlivsrehabiliteringscentret i Amerika, som tar emot 6 000 skadade och föräldralösa djur årligen och återvänder 40 procent av dem i naturen. Museet erbjuder ett brett utbud av utbildningsprogram som använder icke-släppbara vilda djur för att lära barn och vuxna respekt för naturbalansen. Museet innehåller ett toppmodernt djurlivssjukhus som har en permanent utställning med titeln ‘Living with Nature’, som rymmer 75 oavlösbara vilda djur i läromiljöer, ett 5 000 kvadratfot Wildlife Hospital komplett med behandlingsrum, intensivvård, karantän och laboratoriefaciliteter, en 1 hektar naturträdgård med regionens inhemska landskapsarkitektur och djurliv; och en ‘speciellt för barn’ -utställning. Sjukhuset är öppet dagligen, inklusive helgdagar för att få skadade och föräldralösa djur.

SÄRSKILDA HÄNDELSER Löpande.

OAKLAND ASIAN CULTURAL CENTER

‘Oakland’ s 1900-tal San Pablo Avenue Chinatown, ‘pågående.’ En permanent utställning av nya fynd om den återupptäckta Chinatown på San Pablo Avenue. Utställningen syftar till att informera besökare om det kommande arkeologiska arbetet som planeras för att utforska de tidiga kinesiska pionjärernas liv i 1860-talet.

Fri. Pacific Renaissance Plaza, 388 Nionde St, Suite 290, Oakland. En 160 fot offentlig konst installation av Mills College konstprofessor Hung Liu. Liu handmålade 80 röda kranar på 65 glaspaneler som sedan avfyrade, tempererade och parades med bakgrundsrutor som skildrar utsikt över ett satellitfotografi, från det västra USA till Asien och Stillahavsområdet. Terminal 2.