Exempel och Idéer för julkort och mer

Exempel och Idéer för julkort och mer

Var försiktig om du inte är religiös

Många människor verkar benägen att känna sig mer religiösa i slutet av året. Människor som inte går till kyrkan för hela året, kan ofta gå ut ur soffan och gå tillbedjan på jultid och Hanukkah, eftersom deras hjärtan är fyllda med säsongens fester. Ibland kan spänningen leda en person att inkludera vers från den Bibeln i sina semesterbrev, men det kan inte alltid vara en bra idé.

Om du inte vet väldigt mycket om semestern, kan du bättre lämna bibelvers från ditt kort eftersom du riskerar att komma över som antingen offensiv eller bisarr. Det sista du vill göra är att folk blir sorgliga under semestern genom dina egna goda intentioner. Andra är inte: Santa Claus är viktigare för dem. Andra firar inte ens jul.

Under en sådan intensiv känslomässig årstid kan vissa religiösa människor känna sig frestad att försöka prata religiösa omvandlingar genom att använda kortkortsversioner. Medan du delar din tro med andra är det ett trevligt sätt att låta folk veta mer om dig, var försiktig så att du inte utfärdar verser som bär varningar om dömande fördömanden och dom till icke-troende som ditt semesterkort ‘hälsningar’.

Tips 2: Semesterkort är avsedda att dela glädje, inte att evangelisera. Försök att vara respektfull för andras känslor och övertygelser medan du delar dina religiösa semesterkortsversioner. Om du inte kan, kanske du vill använda något generiskt istället för bibelvers i dina kort.

Om du inte har någon idé om vad du ska säga.

Som du kan se kan det vara svårare att välja vad du ska säga på dina semesterkort än vad du trodde. Om du verkligen vill använda religiösa teman och förstå vad de betyder för personer med olika trosförhållanden, kan du dela upp din adresslista baserat på din mottagares religiösa preferenser. På så sätt kan du skicka religiösa semesterkortversioner till alla som du vet och skickar generiska kort till människor vars preferenser är antingen okända eller sekulära, men vad händer om någon bryter mot att få ett sekulärt kort?

Även om du kategoriserar din adresslista kan du fortfarande köra över vissa personer som får felmeddelande, så du måste göra kloka val.

Tips 3: För att få några idéer, kolla in några listor över semesterkortsversioner som är online. Här är några som kan komma igång:

Burrell Photo Labs har en omfattande lista över lämpliga vers som ingår i semesterkort. De listar bara om alla helgdagar, så du kan inte gå fel här.

Ira har en bra lista som täcker det mesta av årsskiftet och innehåller generiska säsongsvariationer. När du har klickat på länken rullar du ned för att se alla förslag på semesterversioner.

Phrase Finder verkar ha längre, mer poetiska verser som är lämpliga för användning i semesterkort.

Beväpnad med dessa tips, ha kul att skapa, personifiera och ge dina semesterkort, eftersom du delar glädjen i säsongen med resten av världen.