Exotiska critters presenteras i

Exotiska critters presenteras i

Julsäsongen blev lite snyggare och till och med lite slithery, som en mängd exotiska varelser välkomnades varmt av barn och vuxna måndag under en ‘Holiday Safari’ som hölls på Lewis Cooper Jr. Memorial Library i Opelika.

Med rätter som en kinkajou från Sydamerika, präriehundar från Nordamerika och en afrikansk ansträngda sköldpadda som går under namnet ‘Franklin’, fungerade safari som ett utbildningsutbud organiserat av Animal Tales.

‘Vad Djurförsäkringar gör är att ge djurutbildningsprogram för barn och vuxna med hopp om att ge bättre förståelse för djur och ett intresse att läsa och lära sig om dem’, säger John Ham, programmets sydostdirektör, som också tillade att programmet är baserat på Pensacola, Fla, och Kingston Springs, Tenn.

Deras unika egenskaper som lyfts fram när var och en av dem presenterades, tog med djuren till de små hjärtan hos dem som samlades för att lära sig om dem.

Avery Fisher, 5, av Opelika, glad att se ‘Osiris’ den egyptiska fruktfladdern ‘Eftersom den har vingar!’ medan hennes syster, 10-årige Addison, tyckte om att se ‘Diego’, den sydamerikanska boa constrictor eftersom det såg ut ‘väldigt trevligt’.

‘Och det gör inte heller folk,’ sade Addison.

Jack Hathcock, 7, av Opelika, hade kul möte och lärde sig om Diego ormen också.

‘På grund av hur det gick att hålla fast på pinnen med staven som stod upp’, sa han och hänvisade till hur Diego hade lindat sig säkert runt en trästav som hölls upprätt av presentatören Ham.

Kinkajou, ‘Isaac’, roade 4 år gammal Opelika bosatt Leia Griffith, som påpekade hur det tropiska regnskogsdäggdjuret med en lång svans såg ‘mjuk och söt’.

Liknande en toucan, imponerade Von der Deckens hornfisk med namnet ‘Zazu’ 8-åriga Titus Robbins of Salem.

‘Han gjorde bara en massa roliga saker’, sa Titus, som också hjälpte hålla ena änden av träpolen för Diego ormen under presentationen när hans 7-årige bror Thomas plötsligt bestämde att någon annan passade bättre för uppgiften .