expanderar lag och täckningsområde

expanderar lag och täckningsområde

I oktober vann Omaha-baserad start LifeLoop en investering på $ 100.000 på Rise of the Rest. Sedan dess har verksamhetsplattformen för äldreboende samfund sett en ökning av användarna runt om i landet och har varit inriktad på försäljning och tillväxt.

‘Sedan Rise of the Rest har vi lagt till fem anställda’, säger Amy Johnson, LifeLoop Co grundare. ‘Vi har vuxit vårt team inom alla områden: produktutveckling, försäljning och kundservice. Restwin, LifeLoop var i 20 samhällen i 4 5 stater. Teamet började fokusera på regionerna där de hade kontakter och såg en femfaldig tillväxt under de senaste fjorton månaderna. Nu är plattformen i ungefär 100 samhällen i 20 stater.

‘Tillväxten sker naturligt hos våra kunder, för de är vanligen huvudkontorerade i ett tillstånd, men de kan ha flera platser’, säger Johnson. ‘Vi är på båda stränderna och ett stort segment i Mellanvästern baserat på var vi’ ligger igen. ‘

‘En del av det beror på kvaliteten på de kunder som vi har baserade på här som Dial Retirement Communities, Vetter Senior Living, Agemark, New Cassel och Nye Health Services,’ tillade grundare Philip Lee, Co Grundare. ‘De’ är baserade på detta område och de är stora företag som driver stora verksamheter i flera stater. ‘

LifeLoop startades eftersom co-grundarna kände att invånarna gynnades av deras familjer att vara engagerade i sin dagliga verksamhet, och därifrån växte det. Johnson sa att plattformen har blivit ett stort marknadsföringsverktyg för vårdanläggningar som ökar sitt värde på kundsidan.

‘Idén lanserades från familjen men då insåg vi att det var mycket större,’ sa Johnson. ‘Det blir mycket en mervärdestjänst som samhället kan erbjuda till sin kund som är bosatt och deras familj.’

Lee tillade att LifeLoop s mål att bli ett fungerande verktyg för samhällshantering skulle hjälpa till att standardisera vården, vilket i sin tur hjälper invånare och familjer.

‘Det är väldigt svårt att standardisera vård och verksamhet som tillhandahålls över samhällen’, säger Lee. ‘De är mycket spridda ut och varje samhälle är annorlunda, så det är svårt att behålla den konsistens av produkt som de erbjuder, vilket bryr sig om för invånarna. Det är vad vi försöker hjälpa till att samla. ‘

LifeLoop spårar engagemang i icke-kliniska händelser inom deras samhälle som aktiviteter och måltider. Personalen, invånarna och familjerna kan alla få information om engagemang i realtid.

Plattformen spårar för närvarande 25 000 bosatta aktivitetspoäng varje vecka. Samstiftarna sa att dessa datapunkter hjälper till att berätta historien om vad som händer med invånarna.

‘Det ger oss feedback omedelbart och lite tryck,’ säger Lee. ‘Det finns många människor beroende på det.’

Lee sa att för att plattformen skulle kunna leverera värdefulla data, var det nödvändigt att produkten var något som personalen ville använda, och det var det som har drivit produktens riktning.

‘Ju fler anställdas engagemang i plattformen desto bättre blir resultatet, säger Lee. ‘Varje gång du försöker få ett team av människor att använda en produkt i mer än ett område av operationen är det viktigt att förstå deras luckor och få sina inköp.’

LifeLoop erbjuder även utbildning och klientimplementering med webinars, online-träningsvideor och lite på platsutbildning.

‘Den enda sak vi lärde oss tidigt med träning, är om dagen de inte har allt i det system som [personal] behöver, du brukar slåss uppåt,’ sa Johnson. ‘Det är något vi har gjort väldigt bra.’

Lee sa att det finns ytterligare funktioner som kan läggas på vägen för att göra plattformen ännu mer användbar för vårdpersonal. LifeLoop-teamet vill också fokusera på fler sätt som invånare och familjer kan dra nytta av det.

‘Det är en väldigt stor produktkarta, men vi har ett handtag på vår vision och vilka funktioner som behöver komma nästa’, säger Johnson. ‘Alla dessa saker knyts samman för att vi måste fortsätta att sälja måste vi fortsätta att svara på vad marknaden behöver. ‘

Christine McGuigan är Managing Editor of Silicon Prairie News.

PopularNewSimple Strat positionerat för hög tillväxt i marknadsföringsstrategin rymden Missouri-baserade Lean Media stänger $ 500,000 i Seed Funding KC: s Sprint Accelerator bygger community, tillkännager nya klass K State Launch utmaningar studenter av alla bakgrunder för att vara entreprenörer SPN Kärnor: Nyheter från hela Prairie SPN Kärnor: Nyheter från hela Prairie Simple Strat positionerade för hög tillväxt i marknadsstrategisutrymmet K State Launch utmanar studenter av alla bakgrunder att vara entreprenörer KC: s Sprint Accelerator bygger samhälle, tillkännager ny klass Missouri-baserad Lean Media stänger 500 000 USD i fröfinansiering