Expat cirklar i Florens

Expat cirklar i Florens

Florens sirensamtal har länge lockat utlänningar sedan staden blev en fixtur på den europeiska Grand Tour på 1800-talet. Florentinska kolumnisten Deirdre Pirro beskriver många av dessa färgstarka karaktärer i hennes 2017-bok, Famous Expats i Italien. Vad är intressant är den sociologiska trängsel vi stranieri känner att samla bland oss ​​själva. Varje månad röstas ett tema av medlemmarna i Facebook-gruppen och folk uppmanas att dela en personlig historia utifrån temat, men du är inte skyldig att pipa om du inte vill. Uppmuntrat av Toscana-baserade vänner som deltog i evenemanget på vandrarhemmet inte långt från Roma Termini-stationen, är paret upptagen med att skapa en liknande händelse och gemenskap i Florens. Det första datumet är att vara lördag den 3 februari på Todo Modo bokhandeln via dei Fossi med fler datum i arbetet under första halvåret. Under tiden, gå med i Facebook-gruppen och börja tänka på dina personliga berättelser värda att berätta (och dela).

Expat Kvinnor i Florens

Den här Facebook-baserade gruppen som besöker över 400 medlemmar möter offline semi regelbundet. Dess syfte? Att sammanföra engelsktalande kvinnor i alla nationer för att nätverk och stödja varandra i vår erfarenhet här i Florens, som anges på socialmediasidan. Ordförande av Elizabeth Connolly, den 1 december mötet hålls klockan 19.30 på Hotel Helvetia Bristol-partners och vänner är välkomna. Gruppen har ett välgörande fokus med pengar donationer samlas i december sammankomst, som kommer att gå till änglarna för en dag Toy Drive, höja pengar för att ge behövande barn en lycklig jul.

Det handlar om kvinnlig bemyndigande och självutveckling i denna grupp på uppdrag av förtroendecoachen Sophie Charlotte. Som Sophie skriver i den 850 starka Facebook-baserade gruppbeskrivningen, ‘Den här fantastiska gruppen är avsedd för högvibe kvinnor med stora och djärva drömmar, som vill ha mer än bara 9 till 5, ‘OK’ -förhållandet och ‘jag’ är bra ‘liv’. Medlemmarna träffas ofta offline också i high end-arenor som St. Regis Hotel över fingermat och fint vin. Flera händelser planeras i januari och februari med talare och verkstadsledare som kommer att dela med sig av sina insikter och färdigheter för att upprätthålla kvinnornas rörelse i Florens.

Nu i sitt fjärde år av främjande kreativitet grundades Creative People i Florens av Kalifornien Sara Amrhein och Massachusetts född Anna Rose för att främja samarbete och aktivera samtidskunsten i Florens. För närvarande består av 31 medlemmar, från fotografer till guldsmedare, konstnärer och modeformgivare, den 9 december och 10 CPIF håller den fina och ljusa popupmarknaden på Palazzo San Niccol, som sammanför artister, hantverkare och designers för en helg på semesterjubileum, inklusive en pop up-marknaden, workshops, provningar och levande musik. Den amerikanska grundaren Angela Guido syftar till att skapa ett utrymme för nya förbindelser och meningsfullt ansikte mot ansikte mänskligt interaktion att hända spontant, något som inte ska tas för givet i dagens digitaliserade värld. Förvänta speciella händelser och helgöppning i omedelbar närhet. Dei Serragli 38R är gratis men medlemskap krävs. Alla är välkomna vid öppningsevenemanget från och med den 1 december den 1 december. Den 12 december kl. 18.30 hålls ett organisationsmöte i St Marks kyrka för att få en ny grupp från marken som börjar i januari.

St James ‘Episcopal Church

Florens amerikanska kyrkan är en mångsidig och internationell församling som serverar italienska och engelska talare från en rad valörer, bakgrunder och kulturer. Förutom söndagsdyrkan och söndagsskolan är denna aktiva gemenskap en skönhetssalong, ungdomsgrupp, vuxenbildning, en kör (öppet för nytt medlemskap) och ett barns utlåningsbibliotek för vuxna och barn, samt att hålla en butiksshop varje första onsdag i månaden med intäkter som går till välgörenhet (kläder, leksaker och hemhjälp välkomna) och dagliga Alkoholistiska Anonyma möten Den 20-åriga Food Bank hjälper de hemlösa med en veckovis fördelning av baskonsumtion. Volontärer är välkomna.

Den amerikanska internationella ligan i Florens är en institution. Grundades 1975, har denna ideella organisation medlemmar från hela världen och donerar till mer än 350 välgörenhetsorganisationer på 40 år. Fonder höjas huvudsakligen genom den årliga julbazaren i Convitto della Calza, nära Porta Romana den 2 och 3 december. Basaren har godis från hela världen, bakade läckerheter, begagnade böcker, smycken, barns underhållning, kläder , tillbehör och mycket mer. Plus, en nordisk ställning med specialiteter från Island, mulledvin, jultej och mer och ett hantverkare med ett urval av lokala designers och hantverkare. (Mer detaljer här.)

Kvinnors internationella nätverk av Florens (WIN)

Nu i sitt 27: e år var Women’s International Network of Florence (WIN), tidigare känt som Network, en av de första sociala grupperna för expatkvinnor i Florens innan Internet fanns. Flyttade i år (den tidigare mötesplatsen var Syracuse University), samlar gruppen nu i RFK: s internationella hus för mänskliga rättigheter (via Ghibellina, 12). Som framgår av gruppens Facebook-sida, grundades Network 1991 som en social och professionell organisation för engelsktalande kvinnor som bor i Toscana. ‘

Australiensiska Marisa Garreffa är mastermind bakom Open Mic Night hölls på de första onsdagarna i december och januari vid hipster-hangouten Tasso Hostel. Eller presentera inte något, bara kom med att lyssna, bli rörd och inspirerad.

‘Vi vet hur svårt det är att flytta till ett annat land, än mindre med små barn’ är tagline på webbplatsen Firenze Moms 4 Moms. 2004 grundade Kimberly Dopke Vanzi denna livlinje för utländska mödrar när de flyttade till Florens med ett år gammal. Gruppen arrangerar utflykter och aktiviteter för mammor och deras barn, möten för att förvänta sig mödrar och blanda luncher. Med nästan 1200 fans på Facebook erbjuder social media-sidan en guldminne av information för saker att göra för familjer i Florens, liksom den väl underhållna webbplatsen med födelseshistorier, detaljer om familjens hälsa och mycket mer.