Experter avslöjar billigaste

Experter avslöjar billigaste

Om det finns en dag att undvika när du bokar dina semesterplaner i år är det här: 19 december den dyraste dagen att resa över semestern. Den dyraste dagen är fredagen före jul den 19 december när flygbiljetten genomsnittet $ 150 USD mer än flygresor den 24 december. Om resenärer kan vara flexibla med sina planer, även om en dag eller två i båda slutet av semestern, kan de stå för att spara 10, 20 eller till och med upp till 40% jämfört med den mest trafikerade resedagen ‘, säger senior travelocity-redaktör Courtney Scott.’ Till exempel, när du lämnar tidigt på juldagen kan du spara tillräckligt med pengar för att betala för din semester shopping, men du kommer fortfarande till din destination med gott om tid att fira med vänner och familj. ‘Planerar du att flyga under semestern under året? Under tiden, men den allmänna tumregeln för flygresor är att boka flyg så tidigt som möjligt, noterar experterna att ett fönster med billigare flygbiljetter normalt öppnar ungefär två veckor före juldagen . Detta år, resenärer som al redo att veta vad de ska göra för semestern rekommenderas att boka senast den 12 november efter vilken tid priserna förväntas stiga. Och äventyrliga resenärer som är mer flexibla under semesterperioden kanske vill överväga att ta en risk och boka en resa ungefär en vecka före jul, när internationella priser är kända att släppa.