Experter erbjuder sätt att minska stress

Experter erbjuder sätt att minska stress

HomenewsHeadlinesBygones för 15 mars 2018Text av regeringens Dayton slutliga tillstånd av staten adressAccess till drivrutin mobiltelefon ifråga efter 2016 krasch som dödade 2 Mounds View High girlsWoman dömd till 180 dagar i fängelse i YouTube stunt som dödade pojkvänDayton ser tillbaka, framåt i hans sista State of State talesportHeadlinesPrep playoff schedulePrep flickor basket: Grand Rapids går förbi Heliga AngelsCollege kvinnor basket: Gustafson, Lindstrom är Wisconsin nordliga stjärnorCollege män hockey: Bulldogs målvakt tränare Nicklin är mannen med den magiska touchHockey framtiden ser bra ut som ungdoms deltagande växer i ND, MinnesotafeaturesHeadlinesBrew Med ett besättning: Kvinnor spenderar dag att lära sig om hantverksölindustrinDave Hoops-kolonn: Blandning av öl kan vara konstnärlig och teknisk, eller smakfullt och roligtKonsert recension: Styx, REO Speedwagon, Don Felder drar av retro utan att vara reliker. Traditionellt överklagande: vid 100, tolv heliga Apostlarnas grekisk-ortodoxa kyrka är lika ortodox som någonsin, men inte som Grekisk Beverly Godfrey-kolumn: Fortfarande i mina komfortzonoutdoorsHeadlinesMinnesota man och fru Pat och Nicole Reeve förfölja framgång i utomhus TVMN DNR Weekly Report Wisconsin tillkännager först klara älgjaktBeargrease-mästare Ryan Redington faller ut av IditarodSnowmobiles, walleyes och liv av fisk på Lake of the WoodscommunityHeadlinesFaces för 11 mars 2018Pets of the Week för 13 mars 2018Grandma Brag BookMentor DuluthYour SportsFARGO Att kräva dessa dedikanta semester behandlar sker inte bara på grund av lockande luktar från köket. Området näringsämnen säger att stresshormonet kortisol ökar vår kropps begär för högt socker och kolhydrater samtidigt som det påverkar övergripande humör. När viljan växer, säger områdesnäringsämnen att vissa livsmedel kan bibehålla och minska det fysiologiska behovet av mormors sockerkakor.

‘Mat kommer att öka andra kemikalier och hormoner i våra kroppar som kan påverka stress, ångest och depression’, säger Jennifer Bednar, en licensierad diabetessuppdragsman och registrerad dietist.

Mat skapar inte bara ett fysiologiskt svar, utan också ett känslomässigt svar, eftersom vissa rätter brukar utlösa minnen av ‘komfort’ och ‘hem’, enligt Melissa Smith, en näringshälsa coach hos Natural Grocers i Fargo.

‘Beroende på var du växte upp, kan komfortmat betyda allt från hotdish till en rack med revben’, säger Smith.

Stressiga situationer som en sprängning vid sömmen semester schemat ökar hormonet kortisol. Detta hormon ökar inflammationen och får kroppen att hålla fast på sockret.

‘Eftersom dina blodsocker löper högt kommer du naturligtvis längta efter de söta och höga carb-livsmedel, säger Bednar.

Smith påpekar att när människor ger in på detta begär, ökar blodsockernivån bara då kolhydrater är uppdelade i socker genom matsmältningssystemet.

‘På grund av detta, våra blodsocker spikes, skapa ett insulin svar,’ säger Smith.

Socker ökar också det ‘glada’ hormonet, dopamin, i vår hjärna, eftersom kroppen ökar sin insulinutgång för att kompensera sockret i vår blodflöde.

‘Insulinet fungerar väldigt bra för att få det sockret ur blodflödet så bra att det vanligtvis faller vår totala blodsockernivån’, säger Smith. ‘När det händer skapar det stress på vår kropp och vi genererar mer kortisol.’

En spänningsavtryck skapas av en persons insulinrespons, vilket gör att en person efterlyser ännu en högt kolhydratbehandling med högt socker. (Kroppen anser att det behöver socker som bara förlorat på grund av insulininjektionen.) På grund av detta säger Bednar de flesta människor upplever detta stressbehov kolhydratcykel snabbt.