Ska du ta med din partner

Ska du ta med din partner

När julpartiet börjar pågår, kommer många människor att brottas med dilemmaet med att bjuda in sin partner. Är det en bra idé?

De är ofta betraktad med lite ånger, de är en tinderlåda av kontorspolitik, obekvämt litet prat och pinsamt dans, alla tvättas med mycket alkohol.

Arbeta julpartier kan vara kul men de är också ett socialt minfält, även i bästa tider, så kasta in en ‘plus en’ och de är ‘potentiellt explosiva’.

Trots det svåra ekonomiska klimatet kastar nästan två tredjedelar av brittiska företag en fest i år, enligt den årliga julpartysundersökningen från Chartered Management Institute.

Många av dessa kommer endast att vara begränsade till anställda, särskilt i dessa ekonomiskt drabbade tider. Men för vissa finns det årliga dilemmaet om du ska ta din make eller partner.

Forskning som gjordes för några år sedan föreslog att mer än hälften av de personer som valde valet föredrar att lämna sin partner hemma och säga att de skulle känna sig inhiberade om de kom.

‘Jag lämnar min man hemma’

‘Julpartier handlar om att ha kul chansen att flörta med dina kollegor, vinna drickkonkurrensen och våga sekreteraren att kopiera hennes kroppsdelar. Dessutom innebär solo att du kan lämna när du vill ha och inte ha en inhemsk framför HR-avdelningen. ‘

Nadine, Melbourne, Australien (tidigare London)

Förutom utsikterna att barnpassa den person som inte känner till någon och inte kan följa hela butikssamtalet finns det risk för att allt går fel. Vissa människor bär fortfarande de ‘plus one’ ärren i Kristuserna förbi.

‘Jag gick till min företags julfest med min flickvän’, påminner en kontorsarbetare, otroligt. ‘Hon försvann, bort till toaletterna och folk fortsatte att komma tillbaka och sa’ Åh min Gud, det finns någon i toaletterna, de är låsta in, jag tror att de är sjuka.

‘Då började det faktiskt på mig att det var min flickvän där och hela kontoret pratade om det.’

En annan kvinna kommer ihåg med förlägenhet att hennes pojkvän beställde flera drinkar i taget, framför hennes chef, eftersom det var en fri bar.

Sådant beteende kan inte hjälpa men att reflektera dåligt på den som ansvarar för att ta dem, säger affärs etikett expert Judi James.

‘Att ta med en partner kan ångra allt gott du Gå Ner I Vikt Snabbt Piller har gjort under året med ditt rykte,’ säger hon.

‘Snarare som att din mamma kommer till skolan för att plocka upp dig, det finns något om partner som de tycker att de kan säga någonting de tycker om. De förstår Gå Ner I Vikt Snabbt Piller inte status, piggorder eller kontorspolitik.

Långa sexuella spänningar. plötsligt dyker upp under påverkan av drinkfil Hilton, ShortList

‘De har ingen aning om gränser och får aldrig det. Det är för komplicerat, och de kan till och med älska att bryta reglerna.’

De värsta två episoderna hon hörde om var en partner som flirtade med en chef och en affär som avslöjades när en partner sa till en chef ‘du borde inte få dem att arbeta så mycket övertid’, som chefen svarade ‘Jag gör inte’ .

Men om du går ensam är bra för din karriär kan det inte vara bra för ditt hemliga liv.

‘Den enda nackdelen med att inte ta dem är att det inte är så bra för relationen’, säger Gå Ner I Vikt På En Vecka James. ‘De kan oroa sig för vad du står på och flirtar med någon kille från IT.’

Så om du är medveten om ‘reglerna’ och du är avslappnad om det, borde du ta din partner, säger relationen tränare Jo Hemmings. Behandla det som en möjlighet att visa dem.

‘Våra arbetsliv är något som våra partners inte får mycket av en glimt av. Vi går ut på morgonen och återkommer på kvällen. Människor är mer än nyfiken och fascinerad om vad som händer där och de människor du jobbar med.

‘Att säga till någon att de inte kan komma till julfestet, när partners har blivit inbjudna, skulle lägga stor ansträngning på relationen och du behöver en bra ursäkt. Det skulle naturligtvis väcka deras misstankar.’

Exklusive dem säger förmodligen mer om dig och ditt sociala obehag än vad det handlar om ditt förhållande, säger hon. Men om det är din partner är du generad, då är det chockerande. Det är en av de tillfällena när en liten vit lögn säger partner är inte inbjudna kan vara bättre för förhållandet.

Ett sätt runt det enda dilemmaet är att utvidga det till plus två, vilket är vad som hände på ShortList Media i år. Dess redaktör Phil Hilton säger detta menade att hans fru kunde ta med en vän och kunde tillbringa större delen av natten utan honom.

Det fungerar bra för att saker händer på julpartier som du inte vill att din partner ska bevittna, säger Hilton, en gång redaktör av lads ‘magazine Nuts. ‘Långa sexuella spänningar och långvarig vrede över löne- och arbetsrelaterade problem uppstår plötsligt under påverkan av dryck.’