Ska du äta osmalt smör

Ska du äta osmalt smör

Under en resa till mataffären har du någonsin pausat framför kylskåpet och undrat vad skillnaden är mellan saltat och osaltat smör?

Om du är som många människor, kan du bara köpa samma slag varje vecka utan vana, utan att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller verkligen tänka på fördelarna och nackdelarna hos varje. Även om det bara är en liten skillnad mellan saltat och osaltat smör, lär du dig om båda typerna kan hjälpa dig att välja den som är rätt för dig.

Smör består mestadels av fett (mättat fett, för att vara exakt), tillsammans med små mängder vatten, kalcium och protein. Dessa komponenter kommer att förstöra om inte bevaras på något sätt. Det är här salt kommer in. Innan kylningen var utbredd, saltade folk sitt smör så att det skulle hålla längre. Även idag, när de flesta lagrar smöret i kylskåpet, håller saltat smör längre än den osaltade sorten. Många föredrar också smaken av saltat smör på toast och andra livsmedel, så det fortsätter att vara populärt.

Finns det en hälsoförskjutning?

Den huvudsakliga hälsoskillnaden mellan saltat och osaltat smör är dess natriuminnehåll. Olika märken av saltat smör varierar i deras natriumnivåer, men i allmänhet innehåller en matsked saltat smör någonstans från 50 till 100 mg natrium. För referens rekommenderar American Heart Association att de flesta vuxna konsumerar inte mer än 2300 mg natrium varje dag och 1500 mg är ett hälsosammare mål. Osmalt smör innehåller däremot bara ca 2 milligram per matsked en mängd så liten att du inte ens behöver oroa dig för det.

Vilken typ av smör ska du använda?

Om du har högt blodtryck eller om du tittar på dina natriumnivåer av någon annan anledning bör du förmodligen välja osmalt smör. Det adderar nästan inget salt till din dagliga diet. Däremot kan en singel matsked saltat smör ge upp till sju procent av ditt totala dagliga natriumintag. När du överväger hur salt många andra livsmedel är, kan natrium från smör verkligen lägga upp.

Om du ofta baka, kan du också överväga att använda osaltat smör. I vissa recept kan man använda smält smör av smaken av den färdiga produkten. Osmalt smör är mer av en tomt duk, vilket gör att receptets avsedda smaker ska komma igenom. Om du baka med saltat smör, klippa ner på vilket extra salt som receptet kräver och använd dina smaklökar för Gå Ner I Vikt På En Vecka att bestämma om du behöver lägg till lite mer.

Även om det bara är en liten skillnad mellan saltat och osaltat smör, kan lära sig om båda typerna hjälpa dig att välja den som är rätt för dig.

Smör består mestadels av fett (mättat fett, för att vara exakt), tillsammans med små mängder vatten, kalcium och protein. Dessa komponenter kommer att förstöra om inte bevaras på något sätt. Det är här salt kommer in. Innan kylningen var utbredd, saltade folk sitt smör så att det skulle hålla längre. Även idag, när de flesta lagrar smöret i kylskåpet, håller saltat smör längre än den osaltade sorten. Många föredrar också smaken av saltat smör på toast och andra livsmedel, så det fortsätter att vara populärt.

Finns det en hälsoförskjutning?

Den huvudsakliga hälsoskillnaden mellan saltat och osaltat smör är dess natriuminnehåll. Olika märken av saltat smör varierar i deras natriumnivåer, men i allmänhet innehåller en matsked saltat smör någonstans från 50 till 100 mg natrium. För referens rekommenderar American Heart Association att de flesta vuxna konsumerar inte mer än 2300 mg natrium varje dag och 1500 mg är ett hälsosammare mål. Osmalt smör innehåller däremot bara ca 2 milligram per matsked en mängd så liten att du inte ens behöver oroa dig för det.

Vilken typ av smör ska du använda?

Om du har högt blodtryck eller om du tittar på dina natriumnivåer av någon annan anledning bör du förmodligen välja osmalt smör. Det adderar nästan inget salt till din dagliga diet. Däremot kan en singel matsked saltat smör ge upp till sju procent av ditt totala dagliga Gå Ner I Vikt Snabbt natriumintag. När du överväger hur salt många andra livsmedel är, kan natrium från smör verkligen lägga upp.

Om du ofta baka, kan du också överväga att använda osaltat smör. I vissa recept kan man använda smält smör av smaken av den färdiga produkten. Osmalt smör är mer av en tomt duk, vilket gör att receptets avsedda smaker ska komma igenom. Om du baka med saltat smör, klippa ner på eventuellt ytterligare salt som receptet kräver och använd dina smaklökar för att bestämma om du behöver lägg till lite mer.