Skapa semestertraditioner stor del av föräldraskapet

Skapa semestertraditioner stor del av föräldraskapet

Innan Matt Groening någonsin satte en gul penna på papper för att rita Simpsons ljög min tecknade lojalitet med jordnötsgruppen.

Jag skulle gå direkt till serierna när jag dyker Går Man Ner I Vikt in i söndagspappret, buggar mina föräldrar till stoppade Snoopys (en som jag fortfarande har) och rensar mitt pre-ungdomsschema varje gång en av TV-specialen sänds.

Min jordnötsfeber har sjunkit något, men jag tycker fortfarande om att titta på specialen när det är möjligt. I år flyttade Great Pumpkin, Charlie Brown, dubbelt mening eftersom det var den första speciella jag såg med Penny.

Inom några sekunder efter öppnande av temasången började Penny skratta som om hon aldrig varit så glad i sitt liv (jag vet att jag har varit mycket lyckligare än det ögonblicket).

Hon pekade på karaktärerna och fortsatte att fnissa. Hon började sedan vifta sina armar i luften och ledde orkestern till att utföra bakgrundsmusik med artful mastery, innan chanting när Snoopy gjorde sitt första utseende.

Penny stannade i mitt skott i mer än 10 minuter, oerhört för en 1 årig som mer ansluter än ett dussin barn på julafton innan de går till golvet, och går regelbundet bort men tittar ofta på åtgärden och griner i hela showen.

Eftersom Penny fortsätter att öka sin förmåga att bearbeta omvärlden blir familjetraditioner som detta vanligare. Vi följde upp TV-specialen nästa natt genom att dekorera våra pumpor. Mamma och jag ritade de mönster vi skulle hugga senare, och vi släppte Penny lös på sin pumpa (som hon plockade sig från en lokal gård) med en lila markör.

Hon testade långsamt vattnet först och försökte huggla på pumpan när hon tittade upp på oss för godkännande. Med några ord av uppmuntran släppte hon sin konstnärliga entusiasm och skapade en av de mer Jack o-lyktor som jag sett.

Sedan kom självklart Halloween, som såg Penny Dress som katten Gå Ner I Vikt Snabbt Piller i hatten med oss ​​som följde henne på Thing 1 och Thing 2 på en korsregionstur av familj och vänner (vi tillbringade veckor som lärde henne hur man säger trick eller behandla, och hon fick ut ett hus på alla).

Penny första resa genom semestern förra året Gå Ner I Vikt Snabbt Piller var tillräckligt bra, men i år formar sig att bli en hel del bättre eftersom hon medveten nog att njuta av mycket av det som händer.

Det finns något att säga för det okända som börjar nya familjetraditioner. Det viktigaste är att vara tillsammans, men det är en ungdomlig charm att tänka på nya saker att göra tillsammans (eller gamla traditioner från våra tidigare familjeenheter att väva in i vår nya uppsättning tull).

En viktig sak vi försöker komma ihåg är att det inte finns något val; om något fungerar för oss, försöker vi bara något annat nästa år. Vi har i stort sett perfektiserat våra semesterbesökplaner sedan vi blev gifta för fyra år sedan, så att alla vi vill se ses, så nu handlar det om att väva Penny och våra önskningar för henne in i processen.

Det vann till och med en helgdagssemester i år, eftersom Little Lane nr 2 kommer att gå med på festen varje dag efter kalendern 2009 ersätter sin motpart på 2008 på väggen. Om det är så roligt med ett barn, kan jag föreställa mig hur stor det är med två.

Innan det kommer dock denna högsäsong. Vi har inte alla planer för Thanksgiving, jul och nyår, eller någon av dem har verkligen tränat, men ingen beredning kan kvantifiera det roliga som vi säkert kommer att ha i år och under säsonger.