Skapare berättar hur 20 april blev vårddag

Skapare berättar hur 20 Viktminskning Tabletter april blev vårddag

Nu behöver du inte vara en rökare för att veta att 20 april anses av många vara en slags nationell semester för cannabiskultur. Några har föreslagit att datumet kommer Går Man Ner I Vikt från att vara en kod bland poliser för pågående, medan andra säger att det finns en koppling till 4/20 som Nazi diktator Adolf Hitlers födelsedag. Men den mest trovärdiga historien om ursprunget till den olagliga överensstämmelsen involverar inte heller dessa idéer. att röka marijuana av en staty av kemisten Louis Pasteur på San Rafael High School i Marin County, Kalifornien. Känd som Steve Capper, Dave Reddix, Jeffrey Noel, Larry Schwartz och Mark Gravich skulle de säga till varandra vid någon tidpunkt under skoldag som kod för att träffas för en rök.

Reddix bror hjälpte honom att få ett jobb som roadie för Grateful Dead bassisten Phil Lesh, och termen fångades i den Deadhead-cirkeln. Legenden går i december. Publiceringen publicerade flygbladet 1991 och fortsatte att referera till numret, och för länge blev dessa siffror kända globalt för deras association med marijuana. År 1998 erkände försäljningsstället den som av 420.

Waldos bor fortfarande i norra Kalifornien, i Marin County och Sonoma County, och är fortfarande goda vänner. TIME gripit upp med Reddix, nu en dokumentärfilmare och tidigare CNN-kameraman, och Capper, som driver ett företag som arbetar med personalbyråer, för att lära sig mer om historien bakom höga. Och de sociala omständigheterna som ledde till ritualen kan vara bekanta med några olika gymnasieelever.

blev trött på fredag ​​kväll fotbollsscen med alla jocks, säger Reddix. var killarna sitter under tribunerna att röka en doobie, undrar vad vi gjorde där. Vad som hände efter 4:20 kan dock vara lite mer ovanligt. Gruppen utmanade varandra att hitta nya och intressanta saker att göra medan de var höga. Reddix säger att han höll en logg av sina och försökte, åtminstone i vissa fall, att hålla sig borta från sina hem så mycket som möjligt. (Reddix säger att han kom överens med sin styvfar, och att Jeff Noel fader var en högnivånlig narkotikaförare, som pojkarna ibland utnyttjade genom att försöka göra sig av med smuggling som kan vara låst i sin bil men som också utgjorde sina egna uppenbara risker.) I ett skildras exempel på en sådan safari, säger Capper, gruppen körde ut till ett landsbygdsområde och såg något

bil fylld med krukrök, och när vi rullar ner genom fönstret ser vi två enkla linjer kor efter vår bil, påminner han om.

trodde att de var hamburgare, Reddix-skämt, men det visade sig att de hade tränats för att följa bonden lastbil om de ville matas.

Få din historikfixning på ett ställe: anmäla dig till det veckovisa TIME History-nyhetsbrevet

Magiska kor åt sidan, mycket har förändrats i marijuanavärlden mellan 1971 och 2017, de säger och inte bara att, enligt deras erfarenhet, är det nås som finns tillgängligt idag mycket starkare än det en gång var.

Capper säger att den vanliga amerikanska uppfattningen av människor som röker marijuana har utvecklats betydligt, eftersom det mer accepterades att människor som är marijuana entusiaster kan också vara hälsosamma och smarta. Han säger att hans affärspartner ibland har oroat sig för att publiciteten kring Capper-föreningen med 420 kan vara dålig för affärer, men att i praktiken de personer han möter på konferenser som är medvetna om anslutningen är mer benägna att begära självgodis än att döma honom (När det gäller gymnasiet rökte jag all den här krukan, jag gjorde två års studier på ett år och blev rak som han säger.) Mer accepterad medicinsk användning av marijuana har också förändrat samtalet om drogen; Reddix fru har använt cannabinoider för migrän, och han säger att det verkar hjälpa. Och uppenbarligen har spridningen av legaliseringsrörelsen väckt marijuana mycket mer i det öppna än det en gång var coolt att det är lagligt, och människor kommer i fängelse lika mycket, säger Capper.

När det gäller sin egen plats i den Gå Ner I Vikt Snabbt historien, tycker de om att komma fram i popkulturen som i Massfiction, där några klockor är inställda till 4:20 eller hotellrum 420 i Hot Tub Time Machine och hoppas att deras kodade bidrag till cannabisodling ger de entusiaster som observerar dagen med en liten del av skämtkvaliteten och de skadelidande som känner att de upplevde att de växte upp när deras vana var strängt underjordisk.