Skaters showcase julkompetens

Skaters showcase Viktminskning Tabletter julkompetens

Keira Feist skridskor till Little Drummer Boy under Lloydminster Skating Club årliga Holiday Ice Show på Centennial Civic Center på lördag. Jamie Harkins / Meridian Booster

Lloydminster-skridsklubben presenterade sina fans med en tidig julklapp den senaste helgen.

STAR-skaterna och Border Blades vuxna synkroniserade skridskoenter debuterade i år program och prestationer på Lloydminster Skating Club årliga Holiday Ice Show på Centennial Civic Center på lördag morgon.

Keira Feist, som kommer att tävla för Lloydminster och Zone 7 under februari Alberta Winter Games, hjälpte till att stänga showen med en solo rutin till Little Drummer Boy innan han gick tillbaka till isen för en äldre grupppresentation till Baby, Please Come Home.

var förmodligen lite mer självsäker när jag kom på isen vid min tävling, sade Keira, 12, och noterade att hon kvalificerade sig för vinterspel genom att placera andra i en sen novemberzon avfyra händelse på St. Albert.

Jag har faktiskt glömt något av mitt program och när jag åkte dit glömde jag någonting. Så jag hade bara en renare skridskoåkning, förmodligen när jag tävlade. tjänade den andra av två zoologiska spelplaner i Zone 7 genom att utföra ett STAR 5 gratis skridprogram som innehåller en axel, dubbelhopp och flera kombinationer av spinn över de två minuters skridskorna i mellanklassen Skate Canada-svårighetskategorin.

Det femte året Lloydminster Skating Club medlem besteded 34 andra under 13 STAR 5 idrottare för silvermedaljen, och möjlighet att tävla mot denna provins topp skaters på spelen.

definitivt driver mig mycket hårdare än jag brukar göra vid en vanlig övning, sa hon.

bara så jag kan bli bättre och göra bättre vid mina tävlingar. Feist, presidenten för Lloydminster-skridsklubben, sa att deras äldre skridskor slutför om sex Gå Ner I Vikt På En Vecka till sju timmar på ispraxis och en timme off ice-träning i veckan för att göra sig redo för de tre huvudkonkurrenser som klubben närmar sig varje säsong.

Hon sa att Holiday Ice Show ger barnen möjlighet att visa de nya färdigheterna som de behärskar i en konkurrensfri miljö.

halvvägs under säsongen, sa Carla.

gillar att bara sätta på en show för att låta alla se vad de gör hittills. De flesta har redan startat sitt tävlingsprogram eller deras tolkningsprogram Gå Ner I Vikt På En Vecka som de tävlar om. Så vi kan visa upp det och vi kan sammanföra alla familjer för att ha en julafton. sa att hon deltar i en tävling i Sylvan Lake, Alta., en vecka innan spelen går igång.

Hon noterade att det borde ge en bra övningsweekend för att få jitters och förfina sitt program för provinshändelsen.

Don tror att jag ska få första plats (på spelen), men jag tror inte att jag kommer att bli sist heller, sa Keira.