Skattebetalare att betala för sexbyte kirurgi

Skattebetalare att betala för sexbyte kirurgi

Den 30 maj instruerade president Obama Medicare att börja betala för ‘könsomvandlingsoperation’, allmänt känd som sexbytesoperation, som kostar mellan 25 000 och Går Man Ner I Vikt 75 000 USD per patient beroende på vilket kön som väljs. Medicaid Gå Ner I Vikt På En Vecka kommer troligen att följa, eftersom det brukar följa Medicare s täckningsbestämmelser. Tider, 5/31/14, s. A14; Wall St. Journal, 5/30/14). Denna extra kostnad är ännu en anledning till varför Louisiana behöver att fixa sitt Medicaid-program innan vi inte längre har råd med det.

Medicare är federal sjukförsäkring för seniorer och handikappade. Det kostar amerikanska skattebetalare 486 miljarder dollar per år. Medicaid är å andra sidan ett federalt och statligt sjukförsäkringsprogram för de fattiga. Staterna kör det men fedsna har lagt upp mycket av pengarna (ca 67% i Louisiana). Medicaid kostar amerikanska skattebetalare 415 miljarder dollar per år. Louisiana skattebetalare betalar 8 miljarder dollar per år för Medicaid, som ger gratis hälso- och sjukvård till 1,4 miljoner statsmedicinska insatser och, genom Medicaid s Disproportionate Share Program, ytterligare 850 000 oförsäkrade Louisianer.

Både Medicare och Medicaid närmar sig insolvens. Tänk på Thelma och Louise i den bilen som kör mot klippan. Medicare utgifter började överstiga inkomster årligen 2008. Likaså uppskattar de federala aktuarerna på Congressional Budget Office (CBO) att Medicaid-utgifterna kommer att öka 8,7% årligen fram till 2020. Louisianas nuvarande Medicaid-budget på 8 miljarder dollar, upp från 935 miljoner dollar 1988, kommer att kosta 13 miljarder dollar per år 2020 om CBO är korrekt. Eftersom Medicaid, till skillnad Gå Ner I Vikt Snabbt Piller från Medicare, betalas med General Funds intäkter, ökar Medicaid-utgifterna finansiering för pre-K till 12-utbildning, universitet, vägar, allmän säkerhet, kust restaurering och ekonomisk utveckling.

Alla vi vill att varje ldianian och varje amerikan ska ha tillgång till kvalitetshälsovård. Det finns ingen gratis lunch. Om någon inte kan skaffa medicinsk behandling betalar regeringen det med skattebetalarnas pengar. Skattebetalare som ombeds att betala har rätt att också fråga om deras pengar spenderas klokt och effektivt.

Medicaid som vi vet är det dysfunktionellt. Enligt en rapport från juni 2006 av Public Affairs Research Council (Medelhavsforskningsrådet) betalar Medicaid i Louisiana 900 000 besök årligen till akutmottagningsrum för nonemergencies (tänk akne, ögonprovningar, sömnlöshet och graviditetstester). tillbringar 43% av sina programmatiska dollar på endast 3% av sina insatser (Louisiana Medicaid Annual Report 2012 2013); slösar pengar i sitt receptbelagda läkemedelsprogram (Advokaten, 6/30/14, s. A1); och enligt en studie av 6387 patienter i Oregon Medicaid-expansionen som publicerades i New England Journal of Medicine (‘Oregon Experiment Effects of Medicaid on Clinical Outcomes’, 5/2/13), leder inte till bättre hälsa resultat. Tider, 11/28/13), till stor del eftersom leverantörspriser är så låga som läkare förlorar pengar.