Skattenedskärningar Flytta framåt i senaten

Skattenedskärningar Flytta framåt i senaten

En föreslagna fastighetsskatteavbrott som skulle gå före väljare nästa år och ett sänkt skattesänkande paket, som båda var knutna till pågående budgetförhandlingar, fick måndags godkännanden i den republikanska dominerade senaten.

Senaten godkände ett förslag till konstitutionellt ändringsförslag (HJR 7105) som, om det godkändes av väljare, skulle öka skattefrihetsfriheten med 25 000 dollar och potentiellt rädda husägare hundratals miljoner dollar om året. Frågan, en prioritet av talmannen Richard Corcoran, kommer nu att gå tillbaka till kammaren.

Under tiden sände senatans anslagskommitté ett 296,7 miljoner dollar husskatt paket (HB 7109). Senatförändringarna skulle ge mellan 75 miljoner dollar och 80 miljoner dollar i skattelättnader nästa räkenskapsår genom tre dagar tillbaka till skolskatt ‘semester’ och permanent eliminera försäljningsskatter på tamponger och andra hygienprodukter.

Det föreslagna konstitutionella ändringsförslaget för att öka fritidshuset för bosättningsbeslut godkändes med 28 10 röster efter att ha dragit en stor debatt om senatets våning.

Senare Tom Lee, en republikansk hembyggare från Thonotosassa som sponsrade räkningen, sade att utvidga undantaget skulle kunna hjälpa människor att få bostäder. Han sa också att det skulle kunna öka sådana saker som dokumentärstämpelskatt, vilket härrör från fastighetsaffärer.

‘Att göra hem mer överkomliga, vi’ kommer att tillåta människor att flytta från hyresenheter tillbaka till hem ‘, säger Lee.’ Och därmed kommer det att ge oss möjlighet att generera intäkter för doc-frimärken, det materiella skatt och en hel del andra saker som går tillsammans med hemägande. ‘

Eftersom det är ett förslag till konstitutionell ändring, behövde åtgärden 24 röster för godkännande. Om alla 15 senatdemokraterna hade röstat emot förslaget skulle det ha fallit en röst kort. Endast 23 republikaner var närvarande eftersom sen Dorothy Hukill, R Port Orange, återhämtar sig från cancerbehandling och tidigare sen Frank Artiles, R Miami, avgick förra månaden.

Men sex demokrater Lauren Book of Plantation, Daphne Campbell i Miami, Bill Montford i Tallahassee, Jose Javier Rodriguez i Miami, Darryl Rouson i St Petersburg och Linda Stewart i Orlando röstade för förslaget. Anställningsordförande Jack Latvala, R Clearwater, var den enda republikan som motsatte sig åtgärden.

Demokratiska kritiker hävdade att åtgärden skulle skada hyresgäster och låginkomstmänniskor som inte skulle gynna och också skulle leda till nedskärningar i lokala tjänster.

‘Det här handlar inte bara om att Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ge människor ett val’, säger sen Jeff Clemens, D Lake Worth. ‘Vi har inte sagt till folket vad (tjänster) kommer att skäras. Det är absolut orättvist och oansvarigt att vi passerar en potentiell skattesänkning utan att berätta för folk vad nedskärningarna kommer att bli. ‘

Men demokratiska anhängare sade att förslaget kommer att underlätta för första gången hemköpare och att lagstiftarna inte bör underskatta väljareernas förmåga att förstå förslagets potentiella inverkan på lokala myndigheter.

‘Jag tycker bara att det är lättare att tro att de inte är okunniga, inte alkoholister, inte som barn med godis framför dem’, sade Rouson om väljarna.

För närvarande får husägare ett skattebefrielse på de första $ 25.000 värdet av sina fastigheter. De betalar skatter på värdet mellan $ 25.000 och $ 50.000 och får sedan ett undantag på delarna från $ 50.000 till $ 75.000.

Parlamentet godkände förra veckan en version av det föreslagna konstitutionella ändringsförslaget som skulle ha utvidgat undantaget för att täcka den del av hemvärden mellan 75 000 och 100 000 dollar. Men den reviderade versionen som godkänts av senaten skulle tillämpa undantaget till den del av värdena mellan $ 100.000 och $ 125.000.

Husets version beräknades minska kommunernas intäkter med cirka 750 miljoner dollar under det första året och öka till nästan 850 miljoner dollar per år inom fem år. Effekten av Viktminskning Tabletter senatversionen skulle vara cirka 150 miljoner dollar mindre per år.

Förslaget skulle också leda lagstiftaren att kompensera inkomstförluster för ‘skattemässigt begränsade’ länsstyrelser, som ligger på landsbygden.

Skuret av aktiviteter på skattefrågor kom som Corcoran, R Land O ‘sjöarna och senatpresident Joe Negron, R Stuart, arbetade för att slutföra uppgifter om en budget för räkenskapsåret som börjar den 1 juli. De står inför en tisdag för inlämning budgeten om de hoppas kunna avsluta den årliga lagstiftningsperioden fredag, som planerat. Det beror på en konstitutionellt obligatorisk 72 timmars ‘avkylning’ -period innan lagstiftare kan rösta på budgeten.

Gick Rick Scott föreslog 618,4 miljoner dollar i skattesänkningar som en del av hans budgetförslag, men det verkar som lagstiftare kommer att sluta med en väsentligt mindre paket.

Kammaren godkände ett paket som innehöll ungefär hälften av antalet nedskärningar Scott önskade, och senatskommitténs utskott avsevärt reducerade paketet måndag.

Räkningen, som kunde gå före den fullständiga senaten tisdagen, skulle skala en föreslagen 10-dagars momsskatt ‘helgdag’ i augusti Gå Ner ett Kilo I Veckan på kläder och elektronik till tre dagar; eliminera försäljningsskatter på kvinnliga hygienprodukter tamponger, hygienbindor och trosor, men inte blöjor som parlamentet hade godkänt och göra en liten minskning av en skatt som betalas på kommersiella leasingavtal.

Huset hade föreslagit en tillfällig nedskärning av leasingskatten på 6 procent med 1,5 procentenheter den 1 januari 2018, ett drag som projiceras för att spara företag 190,7 miljoner dollar nästa räkenskapsår. Två år senare hade kursen gått till 5,5 procent, ett varumärke som var avsett att vara permanent.